Slankende mat - sunne oppskrifter for vekttap

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 15. feb 2022

 

Har du også problemer med å finne inspirasjon til deilig og sunn diettmat? I denne artikkelen finner du en samling oppskrifter på diettmat til alle dagens måltider. Du finner bl.a. oppskrifter på smoothieboller, bulgur salat og indisk dahl.

Få en gratis måltidsplan

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Oppskrifter på diettmat til frokost

Det er viktig å starte dagen med en god og sunn bunn, og det kan du enkelt gjøre med denne deilige smoothiebollen som ikke bare ser bra ut, men også smaker godt. Smoothien er laget på en base av banan og blåbær, og er dekorert bl.a. med kiwi, gojibær og nøtter.

Smoothie-bolle med blåbær og banan

Enda flere sunne oppskrifter til frokost

Vil du ha enda flere oppskrifter på sunn og deilig frokost? Nedenfor finner du noen av de mest populære oppskriftene på slank frokost - blant andre. en oppskrift på lett grønn smoothie og pannekaker du kan spise med god samvittighet.

Oppskrifter på diettmat til lunsj

Denne bulgur-salaten er perfekt for dager når du vil ha en lett og deilig lunsj. Salaten smaker ikke bare godt, men kan også enkelt lages dagen før, og er derfor perfekt for deg med en travel dag.

Bulgur-salat med grønnsaker og hjemmelaget dressing

Enda flere sunne oppskrifter til lunsj

Nedenfor finner du fire flere forslag til sunne salater og smørbrød du kan spise til lunsj. Du finner bl.a. oppskriften på lett fullkornspita samt oppskriften på en deilig quinoasalat.

Oppskrifter på diettmat som snacks

Hvis du er lite sulten om dagen, er det helt greit å spise en liten matbit - så lenge det er en sunn matbit. En god innsats for en enkel, deilig og sunn matbit er gulrot med hjemmelaget hummus.

Gulrot med hummus

Enda flere oppskrifter på diettmat til snacks

Vil du ha enda flere oppskrifter på sunne og deilige snacks? Nedenfor finner du bl.a. oppskrifter på hjemmelagde müslikuler med kakao og riskaker med tomat og mozeralla.

Oppskrifter på diettmat til middag

Denne oppskriften på indisk dahl er den perfekte retten for kalde dager når du har lyst på en varm og krydret rett. Denne dahlen er laget på en base av linser og gulrøtter, og krydret med ingefær, fennikel og chili.

Indisk dahl med linser og gulrøtter

Enda flere sunne oppskrifter til middag

Finn enda mer inspirasjon på en slankemiddag nedenfor, hvor du bl.a. finner oppskriften på sunne squashnudler og tigerreker, samt en familiefavoritt - kyllingnuggets.

Enda flere oppskrifter på sunn diettmat

Vil du få tilgang til enda flere slankende oppskrifter? I Aronos app får du tilgang til 900+ sunne og deilige oppskrifter som er enkle å lage. Du får også tilgang til en personlig diettplan skreddersydd for deg og dine behov, enten du vil gå ned i vekt eller bare vil leve sunnere. Klikk på knappen nedenfor og last ned appen i App Store eller Google Play.

Få flere oppskrifter på diettmat