Buddha bolle med kikerter og søtpotet

Denne deilige vegetariske buddha-skålen er fullpakket med protein og metter derfor veldig bra. Retten inneholder bl.a. kikerter, søtpotet og squash krydret med chili og knust spidskommen.

10 min. forb.
15 min. total

Ingredienser

  • 0,5 stk hovedsalat
  • 1 spsk persille, hakket
  • 2 spsk oliven olje
  • 0,5 stk rødløk, skiver
  • 2 stk søtpotet, terninger
  • 1 stik squash, skiver
  • 4,5 dl kikerter, drenert
  • 1 tsk kummin, knust
  • 0,75 tsk chili, knust
  • 0,75 tsk hvitløkspulver

Bruksanvisning

  1. Forvarm ovnen til 200 ° C.
  2. Drypp olivenolje på rødløk, søtpoteter og squash. Krydre med salt og pepper. Dra nytte av en stekepanne. Stek dem i 10-15 minutter.
  3. I mellomtiden blander kikerter med spisskummen, chili, hvitløk, salt og pepper i en bolle.
  4. Varm olje i en panne på middels varme. Surr kikertene, rør ofte. Skru ned varmen hvis de bruner for raskt. Ta dem av når de lukter og er litt brune.
  5. Ordne retten i tallerkener med salat i bunnen, grønnsaker i midten og kikerter øverst. Pynt med persille.

Ernæring (per person)

Kalorier: 551 kcal.

Protein: 15%

Karbohydrater: 52%

Fett: 33%