Burger med rødbeterstek

Burgere med rødbeterstek er både et sunt og deilig alternativ til de tradisjonelle burgere med kjøttbiff. I tillegg gir rødbeten biffene den fineste rosa fargen, som bare gjør burgere mer appetittvekkende å glede seg over. Burgerne er fylt med avokado, ruccola og en deilig hjemmelaget dressing.

10 min. forb.
25 min. total

Ingredienser

  • 1 tsk persille, hakket
  • 1 dl basilikum
  • 0,25 tsk salt
  • 1,2 dl naturlig yoghurt
  • 2 spsk søt chilisaus
  • 3 fed hvitløk, finhakket
  • 2 spsk linfrø
  • 1 spsk vann
  • 1,2 dl rødbeter, revet
  • 4,5 dl cannellini bønner, drenert
  • 0,25 tsk pepper
  • 4 stk burgerbolle, fullkorn
  • 4,5 dl arugula
  • 1 stk avokado, skiver
  • 1 stk tomat, skiver

Bruksanvisning

  1. Bland yoghurt, chilisaus, persille og 2/3 av hvitløk i en blender. Bland til uniform. La det trekke.
  2. Ha linfrø i en kjøkkenmaskin og puls noen ganger. Tilsett rødbeter, bønner, basilikum, gjenværende hvitløk, salt og pepper.
  3. Puls til hakket og blandet. Ta ut blandingen og form den til kjøttdeig. Varm en stekepanne over middels høy varme.
  4. Hell olje på pannen. Stek biffene i 5 minutter på hver side. Skjær bollene i to og skål dem.
  5. Legg ruccola og biff på kasserollen. Legg tomat og avokado på toppen. Hell på dressing og avslutt med toppbunen. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 574 kcal.

Protein: 17%

Karbohydrat: 64%

Fett: 18%