Kremet potet-blomkålsuppe

Denne kremete suppen er laget på potet og blomkål, og krydret med salt, pepper og muskat. Serveres med sprøstekt ristet fullkornsbrød.

10 min. forb.
35 min. total

Ingredienser

  • 1 buket blomkål
  • 1 spsk oliven olje
  • 2 fed hvitløk
  • 1 stk løk, hakket
  • 3 stk potet, terninger
  • 9,5 dl grønnsaksbuljong
  • 0,5 tsk muskat, knust
  • 4 stk fullkornsbrød, ristet
  • 2 blad laurelblad

Bruksanvisning

  1. Varm oljen i en kjele på middels varme. Sauter løk i 3-5 minutter.
  2. Tilsett potet og blomkål. Stek noen minutter til under omrøring.
  3. Tilsett buljong og laurbærblad.
  4. La det surre, skru ned på middels lav varme, sett lokket på og la det småkoke i 25-30 minutter.
  5. Fjern laurbærblad og hell suppen i en blender. Bland til uniform.
  6. Krydre med salt, pepper og muskat. Server med ristet brød. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 299 kcal

Protein: 12%

Karbohydrat: 63%

Fett: 24%