Indisk dahl med linser og gulrøtter

Denne deilige oppskriften på dahl kommer fra India og er basert på linser og gulrøtter. Retten er krydret med chili, ingefær og fennikel, noe som gir retten en litt krydret og krydret smak.

10 min. forb.
25 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk ingefær
  • 0,25 tsk fennikelfrø
  • 2 stk tomat, hakket
  • 100 gram røde linser
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 1 spsk oliven olje
  • 1 spsk løk, hakket
  • 1 stk gulrot, terninger
  • 3 dl vann
  • 0,5 stk sitron, i begge
  • 1,8 dl kokosnøttmelk

Bruksanvisning

  1. Stek løken i olje over middels varme til den er gjennomsiktig. Tilsett deretter ingefær- og fennikelfrø. Stek ytterligere 5 minutter.
  2. Tilsett tomater, gulrøtter, vann, kokosmelk, salt og pepper. Kok opp. Skru så ned slik at det koker og legg til linsene.
  3. Kok i 15-20 minutter til. Server i dype tallerkener pyntet med fersk rå chili og sitronsaft.

Ernæring (per person)

Kalorier: 330 kcal

Protein: 19%

Karbohydrat: 42%

Fett: 39%