Slik ser en god LCHF-måltidsplan ut

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 08. jun 2021

Hvis du drømmer om å gå ned i vekt , få ro i sjelen, få mer energi i hverdagen og senke blodtrykket - så bør du prøve en LCHF-måltidsplan.

Du kan lese mye mer om LCHF-kur i vår komplette guide her .

I denne hurtigveiledningen vil du imidlertid lære hvordan en LCHF-måltidsplan kan se ut og hvordan du kan sette sammen dine egne.

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Hva består en LCHF-måltidsplan av?

Hos LCHF fokuserer du på å begrense karbohydratinntaket og i stedet skru opp fettene dine godt. Derfor vil du i en LCHF-måltidsplan vanligvis finne:

  • Mye grønnsaker
  • Kjøtt, fisk og egg
  • Fettkanten på kjøttet og skinnet på kyllingen
  • Naturlige fettstoffer som smør, olivenolje og kokosnøttolje
  • Meieriprodukter som pisket krem, fete oster og rømme 38%
  • Nøtter og bær.

Slik kan en typisk LCHF-måltidsplan se ut

Det er ingen riktig måte å sette sammen en LCHF-måltidsplan. Du kan lage tusenvis av deilige retter selv, eller med et enkelt Google-søk kan du finne et hav av forslag til gode oppskrifter.

For å gi deg en ide om hva du skal se etter, kan en LCHF-måltidsplan vanligvis se slik ut:

  • Frokost : Her kan du for eksempel lage deg en deilig omelett med sopp; eggerøre og bacon; eller en tapas tallerken med mye ost.
  • Lunsj : Til lunsj kan du spise kalkun med en kremet ostesaus over; laks med spinat og pesto; biff stroganoff; eller en salat med avokado, bacon og ost.
  • Middag : Middagen trenger ikke være så forskjellig fra lunsj , da du her også kan spise laks, biff, kylling, forskjellige kasseroller - til og med en saftig cheeseburger.

Du kan lese mer om hvordan du lager en måltidsplan her .

La Arono skreddersy en måltidsplan for deg

Hvis du vil vite mer om hvordan du kan lage et LCHF-måltid, les videre på Arono.dk. Her finner du også mange artikler og guider som hjelper deg med kostholdet ditt og et sunt liv.

Du kan til og med raskt lage deg selv som bruker i appen vår, og da vil appen skreddersy den perfekte måltidsplanen for deg - også en måltidsplan med oppskrifter som passer for en LCHF-livsstil.

Få en gratis personlig diettplan!

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis.

Ønsker du å oppnå varig vekttap? Klikk nedenfor og få en diettplan.

Få din personlige diettplan

Prøv vår nye app

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis!

Få din personlige diettplan