9 sunne oppskrifter til middag - kosthold som tilfredsstiller

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 15. feb 2022

Mangler du også inspirasjon til oppskrifter på sunnere middager? Hos Arono utvikler vi stadig nye sunne oppskrifter som er enkle å lage. I denne artikkelen finner du 9 av våre favorittoppskrifter til middag - inkludert en enkel oppskrift på hjemmelagde sunne kyllingnuggets .

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Slankende mat som tilfredsstiller

Felles for alle oppskriftene på denne listen er at det i utarbeidelsen av oppskriften har vært et stort fokus på at kostholdet må fylles. En livsstilsendring eller vekttap varer sjelden veldig lenge hvis du bare spiser lette salater uten mye innhold. Hvis du vil finne flere oppskrifter for kosthold som tilfredsstiller, kan du registrere deg for Aronos app, hvor du finner et bibliotek med 900+ sunne og deilige oppskrifter:

Få flere oppskrifter på diettmat

Sunne middagsoppskrifter

Her finner du vår liste over 9 sunne oppskrifter til middag. Hvis du klikker på oppskriften, vil du kunne se ingrediensene og prosedyren, samt en oversikt over ernæring og kalorier i hver tallerken.

Grillet kylling med couscous salat

Denne oppskriften på pangegrillet kylling og fersk couscous salat er perfekt for dager når du vil ha en lett middag som fortsatt tilfredsstiller. Salaten er laget på en base av couscous, agurk, tomat og persille.

2. Kremet potet-blomkålsuppe

Potet og blomkål utfyller hverandre i denne oppskriften på kremet suppe. Server evt. retten med sprø toast, for å gi retten litt knas.

3. Squashnudler med tigerreker

Hvis du vil spare på karbohydrater og kalorier, er squashnudler et deilig alternativ til tradisjonelle nudler eller spaghetti du vanligvis spiser. I oppskriften finner du også instruksjoner for matlaging av tigerreker, men nudlene kan også lett spises sammen med annet tilbehør hvis du ønsker det.

4. Burger med rødbeterstek

Vil du prøve noe nytt? Disse burgere med rotbetesteker er et flott alternativ til vanlige kjøttbiff. Rotsengen smaker både deilig og gir samtidig biffene en fin lilla farge. I artikkelen finner du også en oppskrift på en deilig hjemmelaget burgerdressing.

5. Indisk dahl med linser og gulrøtter

Denne oppskriften på indisk dahl er perfekt til kalde kvelder der du vil ha en varm og krydret rett til middag. Retten er laget på en base av linser og gulrøtter, og er krydret med c hili, ingefær og fennikel.

6. Avokadosalat med tigerreker

Trenger du ny inspirasjon til en enkel salat som er rask å lage? Så prøv oppskriften på denne salaten med avokado , egg og reker. Oppskriften tar bare 15 minutter å lage, og er derfor perfekt for en travel dag.

7. Kyllingnuggets med blandet salat

Denne oppskriften på kyllingnuggets er en sikker vinner hos både barn og voksne. Hjemmelagde nuggets er både et deilig og sunt alternativ til de kalorierike nuggets du sannsynligvis kjenner fra forskjellige hurtigmatrestauranter.

8. Quinoasalat med edamamebønner

Er du lei av salater som ikke metter? Da er nok denne salaten noe for deg. Med en ingrediensliste som bl.a. inneholder q uinoa, edamame bønner og reddiker er du også sikker på at denne salaten ikke er nok en kjedelig salat.

9. Buddha-bolle med kikerter og søtpotet

Den siste oppskriften på listen er denne fargerike buddha-bolle med kikerter, squash og søtpotet. Du kan krydre parabolen som du ønsker, men vi kan anbefale spisskummen, chili og hvitløkspulver.

Vil du ha flere gratis og sunne middagsoppskrifter?

I Aronos app finner du et bibliotek med mer enn 900 forskjellige oppskrifter, så hvis du ikke fant noe fristende på listen her, kan du sannsynligvis finne noe for deg i appen. I tillegg kan vi også hjelpe deg med å lage en personlig diettplan som inkluderer oppskrifter som passer deg og dine spisevaner.

Få en gratis personlig diettplan!

 

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis.

Ønsker du å oppnå varig vekttap? Klikk nedenfor og få en diettplan.

Få din personlige diettplan

Prøv vår nye app

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis!

Få din personlige diettplan