6 sunne snacksoppskrifter

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 15. feb 2022

Du kjenner det sikkert godt - du er "sulten på moro skyld" og trenger en matbit som raskt kan øke blodsukkeret, men du har vanskelig for å finne inspirasjon til et sunt alternativ. I dette innlegget gir vi deg 6 oppskrifter på sunne snacks som du enkelt og raskt kan lage.

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Hva er en sunn snackoppskrift?

Hva gjør en snackoppskrift sunt? Hvis du ikke vil ta på deg snacken, bør du prøve å begrense antall kalorier i snacken din så mye som mulig. Jo flere kalorier, jo mer får du. I listen her finner du derfor bare snacks med et begrenset antall kalorier. Hvis du vil ha enda flere oppskrifter på sunne snacks, kan du laste ned Aronos app nedenfor:

Få flere sunne snacksoppskrifter

6 sunne snacksoppskrifter

Nedenfor finner du listen over 6 av våre favorittoppskrifter på sunne snacks. Hvis du klikker på oppskriften, vil du kunne finne en detaljert oversikt over ingredienser og fremgangsmåte, samt se næringsinnholdet og antall kalorier i retten.

1. Grønn smoothie med avokado

Ikke la deg skremme av fargen - denne grønne smoothien smaker både fantastisk og tilfredsstiller mye. Smoothien inneholder bl.a. avokado og spinat, men også banan og ananas, som gir smoothien en fin søthet.

Sunn müslikuler med kakao

Disse sunne myslibollene med kakao er et godt alternativ hvis smaksløkene dine ønsker sjokolade, og de kan lett lages på forhånd hvis de bare oppbevares nedkjølt.

3. Risekjeks med tomat, avokado og mozzarella

Tomat, avokado og mozzarella er en klassisk kombinasjon, og med god grunn, fordi disse ingrediensene utfyller hverandre ekstremt godt. Server evt. på riskakere eller knekkebrød og pynt til slutt med basilikum.

4. Gulrot med hjemmelaget hummus

Visste du at det faktisk er enkelt og raskt å lage hjemmelaget hummus? Bare legg alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland dem sammen. Server hummusen din med grønnsakspinner - gulrøtter knaser godt.

5. Fruktspyd i regnbuefarger

Disse fruktspydene i regnbuens farger er en stor hit for både barn og voksne, og er en deilig måte å servere en rekke frukt på. Bare velg din favorittfrukt og legg den på spyd.

6. Epler med peanøttsmør

Epler med peanøttsmør er også en gammel klassiker, men er likevel en deilig matbit som er rask å lage. Bare kutt epler, og server med favoritt peanøttsmør.

Få flere gratis og sunne snacksoppskrifter

Vil du ha enda mer inspirasjon til sunne og enkle snacksoppskrifter? Deretter kan du laste ned Aronos app der du vanligvis laster ned appene dine. Her finner du mer enn 900 forskjellige oppskrifter som både er sunne og enkle å lage. Du kan også få en personlig diettplan som passer deg og dine behov.

Få en gratis personlig diettplan!

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis.

Ønsker du å oppnå varig vekttap? Klikk nedenfor og få en diettplan.

Få din personlige diettplan

Prøv vår nye app

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis!

Få din personlige diettplan