Så mange kalorier i avokado er der

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 15. feb 2022

Hvis du drømmer om å gå ned i vekt , bør du uten tvil vite om kalorier. Med den kunnskapen kan du sette sammen den perfekte diettplanen slik at du får akkurat den mengden mat du trenger.

Og hva slags mat er det da?

Ja, et svar kan være en frukt som avokado. Men før du moser neste batch guacamole sammen, bør du bare vite hvor mange kalorier i avokado det faktisk er.

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Først må du imidlertid vite hva "kalorier" er

Kalorier er et begrep for energi. Energi som kroppen trenger og energi som kommer fra dietten.

Kroppen må alltid holde deg i live, og derfor må den alltid ha energi.

Når du for eksempel spiser en stor, saftig biff, får du en viss mengde kalorier i kroppen din. Antall kalorier er alltid oppgitt på baksiden av all mat.

Hvis du vet hvor mange kalorier du trenger på en dag , kan du også finne ut hvor mange færre kalorier du bør konsumere for å gå ned i vekt.

Hvor mange kalorier i avokado er det da?

Avokado kommer i mange forskjellige størrelser. Men den vanligste er den mellomstore avokadoen.

Det vil være omtrent 250 gram kalorier i mellomstor avokado .

Det er faktisk et relativt stort antall kalorier i en frukt. Til sammenligning finner du for eksempel halvparten så mange kalorier i banan .

Men er det nødvendigvis en dårlig ting?

Hvordan ser ernæringsinnholdet i avokado ut?

Mange elsker avokadoen. Og mange besvimer over de sunne egenskapene til avokadoen .

Men det er med god grunn, for avokado er virkelig en sunn frukt.

Det er mange kalorier i avokado, ja, og de fleste kaloriene kommer faktisk fra fett. En middels avokado inneholder så mye som 23 gram fett. Men det er ikke en ulempe - tvert imot.

Fettet du finner i en avokado er av den "gode" typen. Den typen som hjelper til med å senke det dårlige kolesterolet og øke det gode kolesterolet i kroppen din .

I tillegg til de gode fettene, finner du også et hav av mineraler og vitaminer i avokado: Vitaminer A, K, E, C og B, jern, kalsium, magnesium og kalium.

Avokado kan hjelpe med vekttap

Avokado er ikke bare en sunn og næringsrik - og deilig - frukt; Avokado kan også hjelpe deg med vekttap.

Avokado består av mange kostfiber, og det får deg til å føle deg mett lenger. En studie har faktisk vist at fagene følte seg mette i opptil 4 timer!

Og så gir avokado seg generelt bare til å bli brukt i sunne retter. Dermed kan avokadoen brukes som en god unnskyldning for å sette sammen en sunnere diettplan.

La Arono skreddersy den perfekte diettplanen for deg

Hvis du drømmer om å leve et sunnere liv - med riktig mengde kalorier - bør du ha riktig diettplan for hånden.

Arono kan hjelpe deg med riktig diettplan.

Du kan raskt og enkelt lage deg selv som bruker, og da vil appen vår skreddersy en sunn og næringsrik diettplan for deg, slik at du kan gå ned i vekt effektivt.

Få en gratis personlig diettplan!