Diettplan - Den ultimate guiden til sunn livsstil

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 15. feb 2022
Arono hjelper deg underveis med en ny diettplan

Du kjenner det sikkert godt.

Du ser i speilet hver morgen og lurer på om du noen gang kommer til å være fornøyd med kroppen din. Kanskje skyldes denne følelsen litt for mye fett rundt livet. Kanskje det er fordi du bare ikke kan legge på deg nok vekt.

Uansett er du ikke alene. Flere studier har vist at en stor del av befolkningen er misfornøyd med kroppen sin .

Men heldigvis har du råd til det. Alt du trenger er en god diettplan!

Fordi denne misnøyen med kroppen har spredt seg, har interessen for kosthold og helse aldri vært større. Og det har ført til utviklingen av et hav av sunne kostholdsplaner. Du kan finne nøyaktig den måltidsplanen som best passer dine behov.

Men hvor begynner du?

I denne ultimate guiden til en sunn matplan vil du lære:

 • Hvorfor du bør begynne på en diettplan
 • Den grunnleggende kunnskapen bak diett
 • Hvordan beregne kaloriforbruket
 • Gode råd for en sunn diettplan
 • Eksempler på gode diettplaner
 • Hvordan lage din egen måltidsplan
 • I tillegg til hvordan du beregner BMI-nummeret ditt
Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Hvorfor starte en sunn diettplan?

Det kan som sagt være mange grunner til å begynne på en måltidsplan. For de aller fleste handler det om å kaste noen kilo. En diettplan er et utmerket verktøy for å kontrollere hvor mye mat du spiser, samt i hvilken grad det er sunt.

Motsatt er det også mange som bruker diettplaner for å få opp flere kilo. Det høres kanskje litt paradoksalt ut, men det gir nå god mening. Det er utallige sunne diettplaner med forskjellige mål, og et av disse målene kan være å konsumere mer kalorier enn du vanligvis gjør. Diettplanen hjelper deg å finne maten som har flest "gode kalorier" i form av riktige proteiner og sunt fett.

Og så er det en hel tredje gruppe som velger å leve etter en sunn diettplan . Denne gruppen består vanligvis av mennesker som ikke har problemer med å gå ned i vekt eller gå opp i vekt i kilo, men som bare vil leve sunnere og mer strukturert. For uansett hva, sunne spiseplaner er et flott alternativ, og det første trinnet på veien til et bedre og mer balansert liv. Og et sunnere liv er også lik et lykkeligere liv .

Essensen av en diettplan

I utgangspunktet kan du forklare ideen "diettplan" på denne måten:

Det er god mat og dårlig mat - velg riktig og i riktig mengde.

Som sådan er det ikke mer komplisert. Vi vet alle innerst inne hva god mat er. God mat er det som kommer fra naturen. Grønnsaker, frukt, kjøtt, fisk, egg, nøtter og godt fett.

Og vi vet også hva dårlig mat er. Dette er - morsomt nok - unaturlig. F.eks. alle de søte tingene fylt med tilsatt sukker og konserveringsmidler.

Kostholdsplaner kutter dårlig mat og velger bare den du faktisk trenger. Kort sagt er det en plan som vil hjelpe deg til et sunnere og mer variert kosthold.

Din diettplan skal skape balanse i inntaket

Hvis du vil leve et sunnere liv, må du også kjenne kunnskapen som ligger til grunn for måltidsplanene. Du må vite forholdet mellom inntak og kaloriforbrenning, samt hvordan du kan oppnå vekttap eller vektøkning.

Kort sagt, vekttap er vanskelig, men ikke nødvendigvis vanskelig. Selve ideen bak vekttap er enkel, mens utførelsen kan være lang og slitsom.

Den enkle tingen går slik: Det må være en balanse i hvor mye energi du bruker og hvor mye energi du bruker. Med andre ord: Du må forbrenne (trene) det samme antall kalorier som du spiser (spiser). Hvis du gjør det, vil vekten din være stabil ettersom du har et likevektinntak. Omvendt, hvis du velger å konsumere færre kalorier enn du forbrenner, vil du oppleve vekttap.

Hva er kalorier?

Kalorier er måleenheten som forteller oss noe om kroppens inntak og metabolisme. Kalorier er et mål på energien kroppen trenger for å utføre alle dens mange funksjoner. Det kan være alt fra å pumpe blod rundt, bevege seg og til og med sove. Kroppen har et konstant kaloriforbruk fordi kroppen trenger energi for å fortsette. Du kan lese mye mer om kalorier her .

Kaloriene kommer fra maten vår. For eksempel når du spiser et egg, bruker du en viss mengde kalorier . Antall "kcal", som er angitt på baksiden av all mat, forteller oss hvor mye energi denne maten vil bidra med.

Hvis du for eksempel forbrenner 2500 kcal på en dag, må du spise mett på 2500 kcal hvis du vil holde vekten av. Dermed gir det god mening at kroppen din går ned i vekt hvis du forbrenner mer kalorier enn du spiser - eller omvendt.

Dette betyr at du trenger å vite hvor mange kalorier du forbrenner på en dag, og da trenger du bare å spise mindre enn det, for å oppnå vekttap.

Hvordan beregne kaloriforbruket

Det er forskjellig fra person til person hvor mange kalorier kroppen trenger i løpet av en dag. Blant annet, avhengig av kjønn, alder og aktivitetsnivå. Du kan beregne antall kalorier du trenger ved hjelp av forskjellige kalkulatorer.

En kalorikalkulator kan gi deg svar på hvor mange kalorier du omtrent forbrenner på en dag. Du kan enkelt finne en online kalorikalkulator på nettet - for eksempel denne kalorikalkulatoren .

Når du vet det optimale kaloriinntaket for deg, kan du lettere finne den beste diettplanen for dine behov. Dette gjelder enten du vil ha et likevektinntak, gå opp i vekt eller fullføre et vekttap. Hele fordelen med å bruke en diettplan for formålet er at du da ikke trenger å telle kalorier for hvert måltid for å sikre at du er i kaloriunderskudd / overskudd.

Før du finner riktig diettplan: Vær motivert!

Så du er nå klar til å finne den diettplanen som passer deg perfekt. Du er klar over om målet ditt er å oppleve vekttap, få noen kilo eller bare leve sunnere. Og så vet du også hva ditt gjennomsnittlige kaloriforbruk er, slik at du enten kan spise færre eller flere kalorier enn dette.

Før du finner den beste diettplanen, må du imidlertid finne den rette motivasjonen.

Motivasjon er avgjørende. Hvem som helst kan begynne på en diettplan når som helst, men det tar reell motivasjon å forplikte seg til en diettplan over lengre tid. Dette gjelder enten du bruker en diettist for å utarbeide diettplanen din eller finner en gratis diettplan online.

Her er noen tips som hjelper deg å holde deg motivert med dine måltidsplaner:

 1. Sett spesifikke mål: Det er ikke nok å "gå ned noen kilo". Du må vite nøyaktig hvor mange kilo du bruker i løpet av en viss tid. For eksempel kan du si at du trenger å gå ned 4 kilo på 4 uker
 2. En sluttid med mening : Hvorfor bare innen 4 uker? Det kan for eksempel være fordi du skal på ferie der. Eller fordi du skal til vennens bryllup. Eller fordi skoleferien slutter den dagen. Men sørg for at du gir deg selv nok tid til å nå målet ditt. 10 kg på 3 uker er f.eks. ikke et realistisk mål
 3. Hold øye med fremgangen: Lag en plan for hvor ofte du sjekker deg i speilet eller setter deg på vekten. Hvis du kan se en ukentlig eller daglig fremgang, vil du kunne føle spenningen. En god tid kan for eksempel være på 8 hver mandag
 4. Ha et bilde: Du vil være i tvil underveis, og det er greit. Så lenge du bare har et bilde av hvorfor du er på denne diettplanen. Det kan være et mentalt bilde av hvordan du vil se ut. Men det kan også være et fysisk bilde av hvordan du en gang så ut og hvordan du vil havne igjen
 5. Feir deg selv: Ingen diettplan eller diett er gøy hvis det handler om trening. Tillat deg et godteri, sjokolade, et glass vin osv. Nå og da, eller feir fremgangen din med en god middag hver gang du har nådd et mellomliggende mål
 6. Få hjelp til å holde deg motivert : Du trenger ikke være alene. Hvis du har en venn som er på samme kur som deg, vil det være mye lettere for dere begge å holde dere motivert. Imidlertid, hvis ledsageren ikke er i samme båt som deg, må du fortsatt be om hjelp. Få ham / henne til å holde ørene eller feire din fremgang i selskap med vennen din - dette vil gi større sjanse for at du fullfører vekttap / vektøkning
 7. Kjenn din egen styrke: Det kan være vanskelig å holde seg borte fra bake off-avdelingen når du er nede i fakta. Det er både billig og deilig, men det er ikke bra. Og du vet det. Unngå å komme for nær eller gå målrettet slik at tennene ikke kommer i vann. Husk at den hurtige rusen av smak blekner i forhold til den langsiktige lykken til en sunn kropp og mat som tilfredsstiller

Kostholdsplan for vekttap

Hvis målet ditt med en diettplan er å gå ned i vekt, er matematikken faktisk veldig enkel. Du bør enten konsumere færre kalorier enn du forbrenner. Eller forbrenne mer kalorier enn du spiser. Så du må finne en diettplan for vekttap som sikrer et visst antall kalorier mindre enn ditt daglige inntak for tiden.

500 kalorier er en god innsats. Faktisk er 500 kalorier det beste alternativet. Hvis du spiser 500 kalorier mindre om dagen, tilsvarer det 3500 kalorier i løpet av en uke.

Og det tilsvarer et vekttap på omtrent et halvt kg per uke. Eller enda bedre: ca 6 kg over 3 måneder. Det sies at ett kilo fett tilsvarer omtrent 7000 kalorier.

Du bør ikke prøve å kaste mer enn 1 pund i uken med en diettplan for vekttap

Det er selvfølgelig forståelig at du vil se forandringer raskt når du har satt deg ned for å kaste de ekstra kiloene. Men de aller fleste er enige om at et vekttap på 1 kilo per uke er det ideelle å strebe etter.

En av årsakene til dette er at de aller fleste mennesker som går ned i vekt for fort også raskt går opp i vekt igjen. En annen grunn er at kroppen rett og slett ikke er skapt for overdreven vekttap. Hvis kroppen føler at du sulter selv, vil den forbrenne muskler for å få nok energi og lagre fett i stedet for å forbrenne det. Dermed vil det å spise for lite ha motsatt effekt.

Vi har skrevet en detaljert veiledning om hvordan du kan oppnå vekttap, som du kan lese her .

Sammensetning av en diettplan for en sunnere livsstil

Du får alle kaloriene dine fra maten, men det spiller ingen rolle hvor de kommer fra. Dette gjelder enten du vil holde vekten, gå ned i vekt eller gå opp i vekt. Det er en forskjell mellom proteiner, karbohydrater og fett. Grovt sett kan man si at:

 • 1 gram protein = 4 kcal
 • 1 gram karbohydrater = 4 kcal
 • 1 gram fett = 9 kcal

Når det gjelder et lavere kaloriinnhold, er det fornuftig å sette sammen en diettplan som denne:

15-20% kalorier fra proteiner

Proteiner er kroppens byggesteiner. Når du trener, bryter kroppen ned muskler, hvilke proteiner hjelper til med å gjenoppbygge og styrke. Det er helt essensielt å ha et diett med høyt proteininnhold hvis du vil øke muskelmassen din, men også når du vil oppnå vekttap. Du finner gode proteiner, spesielt i kylling, fisk, egg, bønner og nøtter.

45-65% kalorier fra karbohydrater

Det er mange diettplaner som fokuserer utelukkende på karbohydrater. Dette er fordi det er forskjell på enkle og komplekse karbohydrater. Du bør gå etter kompleksene ettersom det tar lenger tid for kroppen å fordøye, og de gir en lengre metthetsfølelse.

Du finner de gode karbohydratene i grønnsaker, havregryn, fullkornspasta, ris, poteter, rugbrød, bønner og korn.

25-35% kalorier fra fett

Dette høres kanskje paradoksalt ut, men du bør også sørge for å få i deg noe fett. For fett er faktisk riktig ... ja, fett ! Imidlertid bare "det gode fettet". Du bør unngå transfettsyrer og mettet fett, og i stedet kaste deg over fettet du finner i fisk, fiskeolje, nøtter, avokado og olivenolje.

Proteiner, karbohydrater og fett omgjort til kalorier

Med disse tallene kan du selv beregne hvor mange kalorier fra forskjellige typer mat som er spesielt for deg. Hvis du for eksempel har et daglig forbruk på 2500 kalorier, bør du bare konsumere 2000 kalorier hvis du vil ha et vekttap på omtrent et halvt kilo per uke.

Ut av 2000 kcal, bør omtrent 20% komme fra proteiner, noe som betyr 400 kalorier. Hvis 1 gram protein tilsvarer 4 kalorier, vil 100 gram protein tilsvare 400 kalorier. Tilsvarende vil 300 gram karbohydrater tilsvare 1200 kalorier, og 45 gram fett tilsvarer 400 kalorier.

Noen dietter, som du kan lese mer om i avsnittet nedenfor, fungerer med en annen fordeling i mengden fett, proteiner og karbohydrater. F.eks. Noen måltidsplaner vil fokusere på at du spiser færre karbohydrater, men mer protein og fett.

De mest populære diettplanene for sunt vekttap

Hvis målet ditt er å gå ned i vekt, er det et hav av diettplaner for vekttap som du kan kaste deg over. Noen fokuserer på spesifikke matvaregrupper, andre på spesifikke næringsstoffer, og noen handler til og med om å avstå helt fra maten i perioder.

Så hvordan vet du hvilket vekttap diett du skal velge? Det kan være vanskelig - spesielt fordi det er så mange. Først og fremst må du gjøre deg kjent med hva de forskjellige diettplanene handler om og hvilke resultater de kan føre til. Her på arono.dk kan du finne et stort antall guider til de mest populære diettplanene.

Utover det er nok det beste rådet: Velg diettplanen du kan holde deg til lenge.

En diettplan skal helst ikke sees på som en trend, du hopper bare på den i en uke. En diettplan bør sees på som en livsstil. Du må gå opp så mye i kostholdsplanen din at du ender med å ikke tenke på det lenger. Det er bare en inngrodd del av hvem du er.

Her er noen eksempler på gode diettplaner:

Kostholdsplan 1200 kcal

En diettplan med en grense på 1200 kalorier er ideell for de fleste kvinner som ønsker å gjennomføre et vekttap. Normale kvinner har ofte et likevektinntak på rundt 1800 kcal. Dette betyr at du vil ha et underskudd på rundt 500 kalorier hvis du følger en slik diettplan.

Hvis likevektsinntaket ditt er 1900-2000 kalorier, bør du sannsynligvis følge diettplanen på 1500 kcal i stedet, slik at kroppen ikke går i en defensiv stilling og holder på fettet.

Kostholdsplan 1500 kcal

Både menn og kvinner kan dra nytte av en diettplan med en grense på 1500 kcal per dag . Det er generelt en håndterbar kur, da de fleste kan holde seg mette hele dagen så lenge de bare kutter snacks og usunne drikker fra dietten.

Hvis du ikke opplever resultatene du ønsker på denne diettplanen, kan du kanskje kutte noen ekstra kalorier.

Kosthold 1800 kcal

Du bør starte med en diettplan på 1800 kcal om dagen hvis du er overvektig eller trener mye i hverdagen. I så fall trenger kroppen din akkurat så mye mer energi.

Hvis du er veldig overvektig, kan du sakte redusere kaloriinntaket ditt slik at du over tid bruker færre og færre. Imidlertid trenger kroppen bare å ha tid til å venne seg til inntaket.

Hvis du trener mye eller har en jobb der du er fysisk aktiv, bør du legge til disse kaloriene som er brent før du beregner hvordan diettplanen din skal høres ut.

Palæo dietten

Denne diettplanen kalles også "steinalderdietten", da den er basert på våre forfedres spisevaner. Så du må i utgangspunktet spise som du gjorde i steinalderen.

Du bør derfor spesielt spise magert kjøtt, fisk, sjømat, sunt fett, egg, nøtter, grønnsaker og frukt. Samtidig bør du unngå de "moderne" transfettsyrene, hvitt sukker og forskjellige E-nummer.

Denne kuren er spesielt bra for vekttap, stabiliserer blodsukkeret og bedre fordøyelsen.

LCHF kur

LCHF står for ' Low Carb High Fat', og her trenger du å spise få karbohydrater og mye (sunt) fett. På denne kuren har man snudd matpyramiden på hodet. Du bør derfor spesielt spise grønnsaker / frukt, kjøtt, naturlig fett, fete meieriprodukter og litt nøtter.

Med LCHF-dietten vil du oppleve et stort vekttap og stabilisering av insulinnivået.

5: 2 kur

5: 2 dietten er bygget opp etter at du må spise normalt 5 dager i uken mens du faste de siste 2 dagene. De to faste dagene må ikke være i tråd med hverandre. I løpet av de fem dagene er det bare å spise det du vanligvis spiser. På fastetiden, ikke spis mer enn 500 kalorier.

Effekter sett med faste inkluderer vekttap, stabilisering av insulinnivået og en positiv effekt på hjernens aktivitet.

Det ketogene dietten (keto)

Det ketogene dietten handler om å sette kroppen i en slags "ketosetilstand", som vil føre til at du umiddelbart begynner å bryte ned store mengder fett. Det handler om å spise veldig få karbohydrater slik at kroppen i stedet forbrenner fett.

Keto diettplaner ligner veldig på LCHF, men her er det en grense for proteininntak. På denne dietten vil du spesielt trenge å spise kjøtt, fisk, egg og naturlig fett.

I den grad kan keto dietten hjelpe deg med å starte vekttapet ditt. Men du kan også bruke keto dietten som en livsstil. Uansett hva du velger, må du vite at det tar en stund før du oppnår full effekt - og at kroppen kan reagere både når du går av og på kur, da den bare må venne seg til den nye tilstanden.

Sense kur

Dette handler om fornuft snarere enn reglene. Du bør bare gjøre det som føles naturlig fornuftig. Det er ingen raske snarveier eller smarte triks. En Sense diettplan handler om de naturlige og sunne ingrediensene, og da handler Sense oppskrifter om å konsumere færre karbohydrater.

Hvis du vil være slank, er Sense-kur bare tingen for deg. Men så må du også godta at du bare skal spise når du er veldig sulten. Og at du bare skal spise det du trenger.

Dukan kur

Dette er en veldig streng diettplan. Her må du begrense deg til en liste over matvarer du kan spise uendelig mye av. Du må også gjennom noen forskjellige faser, som ifølge franskmannen Pierre Dukan vil føre til at du kan miste opptil 4,5 kilo i uken.

Det handler spesielt om å konsumere spesifikke proteiner, veldig få karbohydrater, drikke mye vann og gå 20 minutter hver dag.

Dette er en kortsiktig diettplan som kan føre til raske resultater.

Atkins-kur

Denne diettplanen innebærer å sette alvorlige begrensninger på hvor mange karbohydrater du kan konsumere. Når du velger bort karbohydrater, begynner kroppen din å brenne fett i stedet. Når du bruker en minimal mengde karbohydrater, vil kroppen din begynne å skille ut et biprodukt kalt "ketoner", som kroppen kan bruke som drivstoff, samtidig som du forbrenner ekstra kroppsfett.

Med denne diettplanen vil du vanligvis konsumere mye protein fra kjøtt, fisk, ost og egg, samt fett fra smør og oljer.

Denne diettplanen er spesielt god hvis du vil oppleve en eksplosiv start på dine fremtidige vekttaprutiner. Atkins dietten minner noe om keto dietten.

Detox Cures

Disse diettplanene, også kjent som "juice detox dietter", handler vanligvis om å faste og konsumere mye flytende grønnsaker og frukt. Tanken er at du på denne måten "skyller" alle slags giftstoffer ut av kroppen.

Lag din egen diettplan

Hvis du ikke føler for noen av disse etablerte diettplanene, frykt ikke. Du kan enkelt sette sammen din egen diettplan. Du kjenner dine mål, kaloriforbruket ditt og så har du en bedre mulighet til å ta hensyn til om kostholdet skal være vegansk, vegetarisk, med kjøtt, uten meieriprodukter etc.

Basert på dette kan du lage en diettplan ved å følge disse prinsippene som gjelder for de fleste diettplaner:

 • Spis mye frukt og grønnsaker: Det kommer nok ikke som en overraskelse. Frukt og grønnsaker er alltid et trygt valg når det gjelder et sunt kosthold. Og dette gjelder både vekttap og muskeløkning. Du bør imidlertid spise mer grønnsaker enn frukt, ettersom frukt inneholder mye sukker
 • Spis moderate mengder kjøtt: Dette inkluderer svinekjøtt, storfekjøtt, fisk og fjærfe. Selv om disse matvarene bringer mye protein, jern og B12 til bordet, er det også en grense. Du kan enkelt spise kjøtt 3-4 ganger i uken, så lenge det er magert kjøtt
 • Drikk melk og yoghurt: I tillegg til å få mye kalsium, vil du også fylle depotene dine med protein, riboflavin og B12. Bare vær sikker på å velge produktene med lavt fettinnhold
 • Velg de gode fettsyrene: Fett er ikke dårlig så lenge du velger "det gode fettet". Du finner den i for eksempel olivenolje, avokado og nøtter, og da kan det hjelpe deg til å føle deg mer mett enn du faktisk er. Men vær forsiktig! Mange kalorier er skjult i noen få dråper olivenolje, så ikke overdriv det
 • Spis enkelt: Det bør ikke komme som en overraskelse, men ... Hold deg unna ferdigmat og hurtigmat. Velg i stedet de enkle ingrediensene og rettene. Du trenger ikke bruke alle ressursene dine på intrikate retter og eksotiske komposisjoner. Bare tilbered maten så enkelt som mulig og velg ingrediensene du kjenner og stoler på
 • Drikk rikelig med vann: Dette bør vektes høyt, enten du er kur eller ikke. Drikk alltid mye vann! Gjerne ca 8 glass om dagen. Det ville være for omfattende å liste opp alle fordelene forbundet med vann. Bare stol på oss og fyll på vannflasken
 • Planlegg en matbit: For å sikre at du ikke blir sukkerkald og er for sulten om dagen, bør du planlegge forskjellige snacks. Dette trenger ikke være mer enn noen få gulrøtter, et stykke knekkebrød med pålegg, en håndfull nøtter osv.

Hvordan beregne BMI-nummeret ditt

Kort sagt, BMI er en formel som viser hvordan kroppsvekten din er i forhold til høyden din. Og så kan det også fortelle deg hva din ideelle vekt skal være.

Et for høyt BMI-nummer er en indikator på at vekten din er for høy. Og hvis den er for lav, betyr det at du er undervektig. Så det er veldig spesifikke mål for hva vekten din skal være i forhold til alder, kjønn og høyde.

Vær imidlertid oppmerksom på at BMI ikke alltid gir et sant innblikk i helsen din. BMI tar ikke hensyn til aktivitetsnivået, beinstrukturen osv. Likevel kan du bruke BMI som en slags retningslinje.

Du kan beregne din egen BMI ved hjelp av denne formelen:

BMI = kroppsvekten din i kg / (din høyde im) 2

Dette tallet kan du følge med på en tabell med standardene for hva en normal vekt BMI skal være. Du kan enkelt beregne BMI med Aronos gratis BMI-kalkulator

Hvor viktig er trening for vekttap?

Hvorfor fokusere så mye på kosthold og ikke trene?

Ja, trening er også viktig. Å få pulsen opp daglig er helt avgjørende i et sunt og godt balansert liv. I Danmark anbefaler Danske helse- og medisinmyndigheter at du utfører minst tilsvarende en 50-minutters sykkeltur hver dag . Hvis du er under 18 år, bør dette tallet økes til en hel time hver dag.

Men et sunt kosthold er like viktig. Kanskje enda viktigere. Noen eksperter mener at en sunn livsstil består av 75% diett og 25% trening . Så kosthold kan være 3 ganger viktigere enn trening, og dette betyr at diettplanen kan være det første store skrittet mot et sunnere liv.

Men hvis du vil utføre et vekttap, kan det være lurt å registrere deg for kondisjon og / eller kontakte en personlig trener. På den måten kan du få en god start på treningen, og kanskje få laget et bestemt treningsprogram slik at du vet hva du trenger å gjøre for å fortsette.

Du kan også bare begynne å bevege deg mer i hverdagen. F.eks. en tur flere ganger i uken, sykling til og fra jobb, å ta trappene osv. kan utgjøre en stor forskjell.

Arono kan lage en skreddersydd diettplan for deg

Interessert i å prøve en diettplan? Men ingen av de ovennevnte er spesielt for deg? Så har lykkegudinnen smilt til deg!

Du kan raskt og enkelt opprette deg selv som bruker hos Arono, og da vil appen vår skreddersy den perfekte diettplanen for deg og ditt vekttap. Du setter dine egne personlige mål - og vi sørger for at du når dem med et hav av deilige og sunne oppskrifter til frokost, lunsj, middag og snacks.

Få en gratis personlig diettplan!

Ofte stilte spørsmål

Du går ned i vekt ved å konsumere færre kalorier enn du forbrenner på en dag. Det er imidlertid fortsatt viktig at du spiser nok mat og næringsstoffer for å holde kroppen i gang.

Bare vær sikker på at du spiser mindre enn kroppen din brenner på en hel dag. Det varierer fra person til person nøyaktig hvor mange kalorier som er involvert. Les mer om beregning av kalorier her.

Det er viktig at du spiser færre kalorier over lengre tid. Det er ingen mirakelkur der du raskt kaster flere pund. I tillegg må du være forsiktig så du ikke har et for stort underskudd.

Det er best å bevege seg 30 minutter hver dag, f.eks. ved å gå en tur. I tillegg må du få pulsen opp i forbindelse. trening 2 til 3 ganger i uken. Hvis du er vant til å trene, kan du gjøre det oftere.