En Sense-kur er for deg som bruker sunn fornuft

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 08. jun 2021

Du kjenner det sikkert godt. Hver dag hører du om en ny mirakelkur som lover slanke kropper, store muskler, vakre midjer og mye mer. Og så er de alltid "utrolig lette". Men hvordan kan det være at det alltid kommer en ny kur hvis de andre fungerer så bra?

Svaret ligger i at de alltid er for kompliserte og for lovende uansett.

Den moderne Sense-kur vil fjerne det. Dette handler om fornuft snarere enn reglene. Du bør bare gjøre det som føles naturlig fornuftig. Det er ingen raske snarveier eller smarte triks. En Sense diettplan handler om de naturlige og sunne ingrediensene, og da handler Sense oppskrifter om å konsumere færre karbohydrater. Alt i samsvar med sunn fornuft.

I denne artikkelen vil du lære:

  • Hvorfor sult er viktig
  • Hvordan lage en Sense diettplan
  • Hvilke mål vil du oppnå med et Sense-kosthold
Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Sense-kuren gir plass til sult

Menneskekroppen er et fantastisk vidunder. Den kan takle så mange oppgaver i så lite energi. Og da vil det sannsynligvis si til når det trenger mer. Dette er også hovedideen til en Sense-kur. Du må føle når du er sulten. Du skal bare spise det du trenger.

En måte å fremme dette på er å holde seg til tre måltider om dagen. Hvis du gjør dette i to uker, bør du sannsynligvis bli kjent med din egen sult. Da kan du være ærlig med deg selv og spørre om du virkelig trenger det ekstra måltidet? Etter to uker har du også lært å distribuere energien gjennom dagen.

Sammensetning av en Sense diettplan

Som jeg sa, er det ingen bestemte regler for en Sense-kur. Imidlertid er det alltid noen gode retningslinjer. For eksempel er det sunn fornuft at sunn mat er bra for deg.

  • Derfor vil typiske Sense-oppskrifter også inneholde mye greener, fisk og egg.
  • På den annen side vil overflødig karbohydrater fra pasta, brød og ris ikke bli inkludert i en Sense diettplan.
  • Det gir også god mening å fokusere på fett, men bare de gode - som fra olivenolje, avokado og nøtter.
  • Og til slutt, bør du helst unngå all bearbeidet mat, som hurtigmat, ferdigmat, mat som er pakket inn og det som er umulig å beholde i mange måneder.

En Sense diettplan skal være enkel, for da er det større sjanse for at du ikke faller av.

Bruk hendene som vekter

Når det gjelder porsjonsstørrelser, er det sunn fornuft å ty til. Det må ikke være for komplisert å følge en Sense-kur, og derfor kan du virkelig bare måle mengdene med øynene og hendene. Det er fornuftig at vi bare skal spise det vi faktisk kan ha i hendene, og 3-4 håndfuller skal være nok for de fleste.

I en av Sense-bøkene er det satt mål for hva en god porsjon kan være, men igjen må du finne ut av det selv. En god ide om hvordan et måltid kan se ut er:

  • To håndfull greener - for eksempel noen gulrøtter eller noen paprika i skiver
  • En håndfull proteiner - f.eks fra fisk eller kylling
  • En håndfull frukt - du kan spise et eple til dessert

Det viktigste med en Sense-kur er bare at du spiser fornuftig. Dette betyr at du bruker det kroppen faktisk trenger - når du føler deg sulten.

Bygg opp måltidene som bokser

Det er viktig å bestemme hvor mye du vil spise. Og aksepter deg selv. Det er lett å slå deg selv hvis du ikke er mett nok etter et måltid, eller hvis du spiser mer enn du hadde planlagt. Men det er en skadelig måte å tenke på.

Tenk deg i stedet måltidene dine som måltidskasser. Hvert måltid er en boks som du åpner, fyller opp og lukker igjen. Omtrent fire håndfull mat er nok til å fylle opp denne boksen. Det er surt hvis du stappet for mye i esken, men det er ok. Om noen timer åpner du neste boks, og da trenger du ikke lenger å tenke på den forrige. Det er en veldig enkel og fornuftig måte å tenke på, og det er bare naturlig for oss som mennesker å tilgi oss selv - ellers vil vi aldri komme videre.

Hva er målet med en Sense-kur?

Sense Cure ble utviklet av Suzy Wengel, som er en diett og foredragsholder. Hun har skrevet boken 'Sense - slank med sunn fornuft', og det kom av det faktum at de typiske botemidlene fokuserer for mye på regler. En Sense-kur handler i stedet om å gjøre det enkelt å leve et sunt liv. Også mens du kan nyte en god middag, ha det gøy med venner og fest i byen.

For at en Sense-kur skal fungere, må du imidlertid sette deg noen realistiske mål. Hvis du vil være slank, er Sense-kur bare tingen for deg. Men så må du også godta at du bare skal spise når du faktisk er sulten. Og at du bare skal spise det du faktisk trenger.

Sense hjelper deg med å leve et sunnere liv. Men det er ikke den eneste måten. Her på Arono har vi samlet all den kunnskapen du trenger. Vi kan til og med sette sammen en skreddersydd diettplan som vil hjelpe deg bedre på vei mot målet ditt.

Lær mer om det sunne livet på arono.dk

Hvis du vil vite mer om hvordan du kan leve et sunt liv, kan du lese videre på arono.dk. Her finner du mange artikler og guider som hjelper deg med kosthold, trening og god balanse. Du kan også raskt og enkelt lage deg selv som bruker, og da vil appen vår skreddersy den perfekte diettplanen for deg og ditt vekttap .

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis.

Ønsker du å oppnå varig vekttap? Klikk nedenfor og få en diettplan.

Få din personlige diettplan

Prøv vår nye app

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis!

Få din personlige diettplan