Hvordan velge riktig detoxkur

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 08. jun 2021

En detoxkur er ikke bare nok en diett som så mange andre. Det handler ikke om å telle kalorier, faste eller kutte alt fett fra dietten.

Så hvorfor har detox-kurer blitt så populære? Ikke bare blant mennesker som ønsker å leve et sunnere liv, men også blant kjente stjerner rundt om i verden ?

I denne lynveiledningen vil du lære hva en detoxkur er og hva den kan gjøre for deg.

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Hva er en detox kur?

Kort sagt handler en detoxkur om å rense kroppen. Du må rett og slett prøve å få ut alle skadelige stoffer. Disse skadelige stoffene kommer fra den moderne livsstilen: vi spiser hurtigmat, får utrolig mye sukker, drikker alkohol og røyker.

En detox-kur renser kroppen din og får den på rett spor igjen.

Hvilken detoxkur bør du velge?

Det er faktisk ganske mange forskjellige detox-kurer å velge mellom. Noen varer lange ting, andre er korte, noen lover deg vekttap, mens andre bare fokuserer på å få ut de skadelige stoffene.

Her er noen eksempler på populære avgiftningskurer:

  • Master Cleanse : I løpet av 6-10 dager bør du bare drikke spesifikk juice som får de dårlige stoffene ut av kroppen.
  • Leverrengjøringsdiett: I løpet av 8 uker, spis bare rå frukt og grønnsaker, samt noen proteinrike matvarer. På denne måten forbedrer du leveren din, som igjen kan ha mange positive effekter.
  • Fast Track One-Day Detox: Denne detoxkuren kan hjelpe deg med å få de mange dårlige stoffene ut av kroppen din, øke stoffskiftet og hjelpe deg med å miste opptil 3 kilo på 11 dager.

Generelle retningslinjer for en detoxkur

Er ikke disse avgiftningskuren riktig for deg? Da kan du også bare lage din egen detoxkur ved å følge disse generelle retningslinjene:

  • Unngå koffein, alkohol, sukker, transfettsyrer og hurtigmat.
  • Drikk mye vann.
  • La frukt og grønnsaker være din primære mat.

Er detox-kur noe for alle?

Det er uenighet om i hvilken grad den gjennomsnittlige personen trenger en detoxkur. Hvis du er i tvil om du skal starte en avgiftningsbehandling, kan du bli sjekket av legen din. Hvis legen din finner at leveren er under for mye press, kan du prøve å starte et avgiftningsregime.

Du kan alltid prøve det i noen dager for å se om du kan føle noen forskjell. Det bør imidlertid bemerkes at hvis du:

  • lider av diabetes,
  • har hjerteproblemer,
  • Er gravid,
  • eller er 60+,

da er ikke kroppen din nødvendigvis sterk nok til å prøve en detoxkur.

Lær mer om det sunne livet med Arono

Hvis du vil vite mer om hvordan du kan leve et sunt liv uten skadelige stoffer, kan du lese videre på Arono.dk. Her finner du mange artikler og guider som hjelper deg med kostholdet ditt og god balanse.

Du kan også raskt og enkelt lage deg selv som bruker, og da vil appen vår skreddersy den perfekte diettplanen for deg, slik at du kan leve et sunnere og slankere liv.

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis.

Ønsker du å oppnå varig vekttap? Klikk nedenfor og få en diettplan.

Få din personlige diettplan

Prøv vår nye app

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis!

Få din personlige diettplan