6 sunne oppskrifter til frokost

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 15. feb 2022

Det er viktig å starte dagen med en sunn frokost som kan holde deg mett og gi deg energi til du trenger å spise lunsj. I denne artikkelen gir vi deg 6 sunne og deilige frokostoppskrifter som er enkle å lage.

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Frokost: Dagens viktigste måltid?

Du har sikkert ofte hørt at frokost er dagens viktigste måltid og at det er viktig å starte dagen på et sunt og godt grunnlag. Men passer det virkelig? Og er det usunt å hoppe over frokosten? Vitenskapen har faktisk ikke klart å komme med et entydig svar.

“Vi har ingen sikker kunnskap om det er sunt eller usunt å hoppe over frokosten. Generelt sett er vår kunnskap om de helsefremmende effektene betinget av antall daglige måltider, sier Allan Vaag, overlege og klinisk professor ved Københavns universitet, til Videnskab.dk .

Dette støttes også av Lesli Hingstrup Larsen, førsteamanuensis ved Institutt for idrett og ernæring ved Københavns universitet, som sier til Videnskab.dk: "Frokoststudiene som er gjort peker i forskjellige retninger".

Mister du vekt ved å hoppe over frokost?

Du har kanskje vurdert om du bare kan hoppe over frokost hvis du vil ned i vekt, men dessverre er ikke et vekttap så enkelt. Faktisk viser flere studier at å droppe frokost kan ha motsatt effekt. Hvis du hopper over frokost, er det mer sannsynlig at du spiser for mye senere på dagen, og dermed ender med å konsumere mer kalorier.

En nylig studie fra Københavns universitet viser imidlertid at det ikke har noen innvirkning på vekttapet ditt enten du spiser frokost eller ikke. Derfor er det ifølge studien best fornuftig å spise frokost hvis du har lyst. D en amerikansk forsker , John Swartzbergs råd lyder som følger: ”Poenget er at hvis du er sulten om morgenen og jobber bedre etter frokost, bør du definitivt gjøre det. Hvis du ikke vil spise frokost, vent til du er sulten, lunsjtiden er bra. "

Sunne oppskrifter til frokost

For at en frokost skal være sunn, er det viktig at antall kalorier er begrenset, da dette er det du legger på. Det er imidlertid også viktig at du blir mett slik at du føler behov for å spise for mye senere på dagen. I denne listen finner du derfor oppskrifter til frokost som begge fyller, men som har et begrenset antall kalorier.

5 ideer til sunn frokost

1. Lett chia-grøt med kokos og mango

Denne deilige chia-grøten er perfekt for deg som har en travel dag - den må lages kvelden før. Selve grøten smaker som kokosnøtt og vanilje, og er toppet med fersk mango og blåbær.

2. Sukkerfrie vafler med blåbær

Har du en søt tann og vil starte morgenen med en søt frokost, uten dårlig samvittighet? Da er disse sukkerfrie vaflene uten tvil den rette oppskriften på det. Topp vaflene med blåbær eller din favorittfrukt.

3. Smoothie-bolle med blåbær og banan

Du har sannsynligvis sett disse vakre smoothie-bollene over hele nettet. Men de er ikke bare fotovennlige, de smaker og fantastiske. Denne smoothiebollen er laget på en base av bær og banan, og toppet med kiwi og gojibær.

4. Havregryn på mandelmelk med friske blåbær

Havregryn er en gammel klassiker som du sannsynligvis har smakt flere ganger enn du kan telle. Men har du prøvd denne moderne versjonen? Kjenn oppskriften og pepp grøten med kanel, chiafrø og mandelmelk for en enda bedre smak.

5. Bokhvete-pannekaker med blåbær

Disse pannekakene er laget av bokhvete mel og er uten tilsatt sukker. De er derfor et sunnere alternativ til de ellers usunne frokostpannekakene du kan lage. Topp pannekaker med frisk frukt for å få mer smak.

6. Grønn smoothie med avokado

Denne grønne smoothien har ikke bare en fin farge, men smaker også godt. Gjør ingen feil med den grønne fargen - smoothien inneholder bl.a. banan, ananas og druer som gir den en søt og nydelig smak.

Vil du ha flere sunne frokostoppskrifter?

Vil du ha enda flere oppskrifter på sunn frokost? Så bør du laste ned Aronos-appen som gir deg tilgang til 900+ sunne og deilige oppskrifter som er enkle og lave. I appen får du også tilgang til en diettplan med enkle retter, som er skreddersydd for deg og dine behov.

Få en gratis personlig diettplan!