Hvordan gå ned i vekt ved å gå på diett

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 15. feb 2022

Vil du gå ned i vekt? Vil du snart se resultater på baderomsskalaen? Vil du være sunnere? Har du vanskelig for å komme i gang fordi du ikke vet hvordan du gjør det?

Så frykt ikke! Det er ikke så vanskelig i det hele tatt. Du går på kur - og det er ikke en dårlig ting i det hele tatt!

Du må starte med å velge den kuren du synes er best for deg. Da gjør du det mye lettere for deg selv. Etterpå er det bare å følge kuren og så vil du se resultater.

Nedenfor kan du finne beskrivelser av mange forskjellige kurer, så det er bare å velge - og gjøre ditt beste!

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Hva er en kur?

En kur er et kurs der du spiser et annet kosthold enn du vanligvis gjør for å nå et mål. På en kur følger du et bestemt kurs av en bestemt grunn. Det kan være lurt å gå ned i vekt eller gå opp i vekt eller bare bli sunnere. Hvilken kur du velger, avhenger av hva målet ditt med kuren er. Du må velge den kuren du synes er best for deg. På den måten slipper du å gi opp halvveis i prosessen.

Sense kur

Sense Cure er for deg som vil gå ned i vekt og likevel nyte livet . Det er en relativt ny kur der fokus er på fornuft i stedet for reglene. Det fjerner ideen om at det skal være vanskelig å være på diett.

Hvis du begynner på Sense-dietten, må du legge ut en diettplan hvor du fokuserer på de naturlige og sunne ingrediensene. I tillegg kan du prøve å konsumere færre karbohydrater enn du vanligvis gjør. Hovedideen med kuren er at du skal føle deg når du er sulten - og du skal bare spise det du trenger.

Et eksempel på et måltid kan være:

  • To håndfull greener - for eksempel noen gulrøtter eller noen paprika i skiver
  • En håndfull proteiner - f.eks fra fisk eller en kylling
  • En håndfull frukt - du kan spise et eple til dessert

Det viktigste med Sense-dietten er imidlertid bare at du spiser fornuftig. Da kan du glede deg over livet mens du går ned i vekt!

Les mer om sansekuren

5: 2 kur

På regimet 5: 2, raskt . Det høres tøft ut, men det er det faktisk ikke i det hele tatt, og det er effektivt! Som navnet tilsier, bør du spise normalt 5 dager i uken og faste 2 dager i uken.

På den måten bruker du færre kalorier noen dager og en uke, og det vil faktisk hjelpe deg å gå ned i vekt. I tillegg til en tynnere kropp, har faste vist seg å være veldig sunt for kroppen - du vil være både smartere og du vil eldes saktere.

Selvfølgelig må du fortsatt ha litt å spise på fastetiden, slik at du ikke blir helt fast i det du gjør, men du trenger bare å spise mindre enn vanlig. Du bør ta dette omtrent de dagene du faste:

  • En frokost med 150 kalorier
  • En frokost med 200 kalorier
  • En middag på 100 kalorier
  • Snacks på dagtid med 50-100 kalorier

Så hvis du har lyst til å spise som du vanligvis gjør, men samtidig kan (nesten) klare å faste noen dager i uken og til og med bli enda sunnere enn du allerede er, så handler det bare om å komme i gang!

C9 kur

C9-kur er en såkalt detoxkur , hvor du får ut alle de usunne stoffene ut av kroppen. Som navnet antyder, varer det i 9 dager. Hvis du velger å følge det, bytt ut ditt normale kosthold med noen spesifikke måltidserstatningsdrikker og kutt ned mye på kaloriinntaket.

Det positive med denne kuren er at du blir renset veldig bra i kroppen. Hvis du i tillegg til måltidserstatningsdrinkene sørger for å kutte ned på kaloriene, vil du også oppleve vekttap. Det vil skje fordi på den måten brenner du mer enn du spiser.

Selvfølgelig kan det være lurt å spise forskjellige grønnsaker på denne dietten, så du skal ikke være nervøs for at du ikke får ernæring i løpet av de 9 dagene den varer!

Les mer om C9-kur

Atkins-kur

Hvis du elsker kjøtt og fete retter, velg Atkins diett ! Det høres nesten for godt ut til å være sant, men du har muligheten til å spise egg og bacon til frokost og røde biffer til middag mens du går ned i vekt. Du må imidlertid konsumere en minimal mengde karbohydrater.

Når du bruker en minimal mengde karbohydrater under Atkins dietten, vil du i stedet være full av protein og sunt fett. På den måten vil du ha mindre appetitt og dermed forbruke færre kalorier.

Det er ikke så komplisert, så det handler bare om å komme i gang! Husk at brød og sukker ikke er noe å gå på.

Les mer om Atkins Cure

Dukan kur

Dukan-dietten handler i utgangspunktet om å konsumere mye protein . Dukan dietten er litt i samme stil som Atkins dietten. I begynnelsen bør du egentlig bare spise kjøtt.

Du må organisere livet ditt etter fire faser, hvor de to første handler om et proteinrikt kosthold, hvoretter de to siste handler om å stabilisere kroppen din.

Med stabilisering menes at du holder vekttapet på nivå. Det gode med denne kuren er at den siste delen faktisk handler om å holde vekten. Denne delen varer resten av livet, men det er også overkommelig!

Les mer om Dukan-kur

Suppekuren

Suppekuren er for deg som vil gå ned i vekt og se resultater raskt ! I likhet med C9-kur, blir du også renset godt i kroppen. Med suppekostholdet bruker du ikke veldig mange kalorier, da det ikke er så mange kalorier i suppen som det er i fast mat. Derfor vil du kunne gå ned i vekt veldig raskt.

Suppe er sunn, enkel og deilig - men også litt kjedelig etter hvert. Vær derfor forsiktig så du ikke ender opp med å spise alt annet mens du er på dietten.

Det varer i 7 dager, hvoretter du kan spise normalt igjen - nesten. Siden du ikke har konsumert veldig mange kalorier på en hel uke, vil kroppen din være sulten. Det er helt normalt og ikke usunt. Men slik at du ikke trenger å ta det hele på igjen, må du spise sunt og variert og ikke havne i søppelmatfellen. Hold deg sterk!

8 timers kur

8-timersregime kalles også 8-16-diett eller intermitterende faste . Det er akkurat som 5: 2 dietten du må faste. Det skiller seg imidlertid fra det andre ved at du faktisk må spise det du føler for de fleste timer på dagen.

Det er veldig enkelt: 8 timer om dagen kan du spise det du vil, mens du må faste de siste 16 timene på dagen. For eksempel fra kl. 10.00 til kl. 18.00

Så hvis du kan utsette frokosten til kl. 10.00, kan du faktisk klare å få alle måltidene du kanskje er vant til. Bare litt forskjøvet. På den måten faste du når du sover!

Dette kan imidlertid være litt av et sjokk for kroppen din, så du bør ta steget opp og starte for eksempel 3 dager i uken og annenhver dag.

Hvis du kan gjøre dette, vil du kunne se de samme resultatene som på 5: 2-dietten og også ende opp med vekttap!

Matematikkuren

Matematikuren er for deg som vil spise som du pleier å gjøre hver dag , men som lett kan spise mindre enn du pleier å gjøre!

Det er et matematisk kosthold, og ideen er ganske enkelt at du bare veier maten. Du må følge en viss beregning og noen spesifikke regler, avhengig av hvor mye du vil gå ned i vekt. Da må du veie både deg selv og maten din (deg selv morgen og kveld og maten hver gang du trenger å spise).

Hvis du gjør dette, kan du ellers spise som du vil og samtidig oppnå vekttap - og denne kuren har til og med en garantert effekt. Kom i gang!

Les mer om matematikkuren

Arono hjelper deg

Hvis du vil vite mer om hvordan du kan leve et sunt liv, kan du lese videre på Arono.dk . Her finner du også mange andre dietter og diettplaner som du kan følge, samt mange artikler som vil hjelpe deg med kosthold og ernæring.

Du kan også raskt og enkelt lage deg selv som bruker, og da vil appen vår skreddersy den perfekte diettplanen for deg, slik at du kan oppnå dine personlige mål.

Få en gratis personlig diettplan!