Matematikken hjelper deg med et lett vekttap

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 15. feb 2022

Drømmer du om å gå ned i vekt? Har du hørt om mange dietter, og er du litt forvirret om hvilken du skal velge? Synes du det er uhåndterlig å hele tiden måtte vurdere om det du legger i munnen er sunt eller usunt?

Da er mattekuret løsningen for deg!

Det trenger ikke være så begrensende å gå ned i vekt. Med en enkel beregning i form av et matematisk kosthold, gir matematikk dietten deg alt det. Og så på toppen av det uten at du trenger å endre mye i hverdagen. Nedenfor kan du lære mer om matematikken, hvordan den fungerer og hvordan du kan bruke den til å gå ned i vekt.

I tillegg kan du lære hvordan du kan gjøre det enda enklere for deg selv med en app som er spesielt utviklet for mattekuret.

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Hva er mattekuret?

Matematikk dietten er et matematisk kosthold, der du ikke trenger å endre matvanene for mye, og det er derfor veldig tydelig. Du kan spise som du pleier og fremdeles gå ned i vekt. Så du trenger ikke å begrense deg selv eller telle kalorier . Det du bør gjøre i stedet er å spise mindre porsjoner - størrelsen på disse porsjonene avhenger av hvor mye du vil miste.

Matematikuren er at du må veie maten du spiser, og så må du konsumere færre gram enn kroppen brenner. På den måten er du garantert et vekttap , uansett hvilken mat du spiser (selv om det selvfølgelig fortsatt er viktig å spise sunt og variert ).

En enkel og tydelig måte å gå ned i vekt

Matematikkuren handler derfor først og fremst om å gå ned i vekt ved å spise - og ikke minst drikke - mindre enn man brenner. Dietten er basert på hvor mye maten veier, og ikke på hvor mange kalorier du spiser.

Noe av det vanskelige med å gå ned i vekt kan være at du har vanskelig for å gi opp mat av det mer usunne slaget, og derfor gir du opp på forhånd. Og selv om du kanskje ikke føler at du spiser så mye av det usunne, kan det likevel føre til vektøkning hvis du ikke er forsiktig. På samme måte, hvis du ikke er helt enig i hvilken mat som får deg til å spise. Motsatt kan det også være at du spiser sunt og variert, men rett og slett spiser for mye av den sunne maten.

Det er her matematikuren kommer til spill.

Det enkle og befriende med matematikuren er nettopp at du slett ikke trenger å gi opp vanene dine og slutte å spise det du liker - enten det er pizza eller salat eller noe annet. Så lenge du veier maten og sørger for at du ikke spiser mer enn du kan, vil du gå ned i vekt!

Hvordan gå ned i vekt med mattekuret

Hvis du ønsker å bruke mattekuret for å gå ned i vekt, som nevnt, ikke spis visse matvarer, ikke unngå visse matvarer, og ikke prøv å spise mindre av maten du liker.

Begynn i stedet med å velge hvor mye du vil tape og hvor lenge du vil bruke på det.

Vei deg selv hver morgen. Og så må du veie deg hver natt før det siste måltidet du spiser. Da må du finne ut hvor stor forskjellen er fra det du veide om morgenen til det du veide om kvelden. Vektforskjellen (det kan være alt fra 900 g til 3 kilo) er hvor mye mat du trenger å konsumere på en dag for å holde vekten utenfor.

Trekker du et visst antall gram fra forskjellsvekten - det vil si antall gram du vil gå ned på en dag - så vil du automatisk gå ned i vekt.

Enklere blir det ikke!

Et eksempel på matematikuren

Hvis du for eksempel vil gå ned 5 kilo på 31 dager, må du dele de 5 kiloene på 31 dager, og så får du antall gram du må trekke fra forskjellsvekten for å gå ned i vekt.

Hvis du veier 79 kilo om morgenen og 80 kilo om kvelden, er forskjellen på 1 kilo (1000 g).

5 delt på 31 er omtrent 161 gram. Så du bør spise 1000 g minus 161 g = 839 g om dagen du må spise. Gjør du dette, vil du miste 161 g om dagen og dermed 5 kilo på en måned.

Hvordan fungerer mattekuret?

1. Vei deg selv om morgenen

2. Vei deg selv om kvelden før siste måltid

3. Finn forskjellen

4. Bestem selv hvor mye du vil tape

5. Bestem selv hvor lenge du vil bruke på vekttap

6. Beregn hvor mye du trenger å tape per dag for å oppnå ønsket vekttap

7. Spis som vanlig !

8. Sørg imidlertid alltid for å spise sunt og variert og trene regelmessig - bare for din egen skyld

Hva gjør mattekuret spesielt?

Det spesielle med matematikkregimet er at du ikke trenger å tenke så mye på hvilken mat du spiser, noe som gjør det langt mer realistisk å gå ned i vekt.

I tillegg er det forskjellig fra metoden hvor du teller kaloriene dine, eller du finner ut hvor mange kalorier som er i det du spiser.

I stedet veier du deg selv og hva du spiser, og så er det gram, det handler om i stedet for kalorier.

Hvordan kan det være så enkelt å gå ned i vekt?

Det kan være at du nå sitter og tenker på hvordan det kan være så enkelt å gå ned i vekt, og om det i det hele tatt fungerer - men det gjør det! Dette er hva oppfinneren av matematikkuren gir garantien for.

Matematikkuren ble oppfunnet av Jakob Stoustrup, som jobber som professor ved Aalborg Universitet. Som en del av forskningen i regulatorisk teori har han oppfunnet kuren og testet den på seg selv. Ved hjelp av matematikuren har han gått ned 7 kilo på en måned og har samtidig klart å holde vekten bak.

Han er altså et levende bevis på at matematikkuren fungerer for formålet. Videre viser han at ved å bruke denne metoden kan du klare å holde vekten - noe som ellers kan være vanskelig når du har vært på diett og enten har spist små porsjoner eller spist annen mat enn du normalt ville gjort.

Husk sunn mat og drikke

Det som er bra med matematisk diett, er at det ikke ødelegger dietten og vekttapet hvis du spiser mer usunt enn sunt noen ganger. Dette gjør kuren optimal for folk som har vanskelig for å legge de søte tingene eller den fete maten på hylla i lang tid eller kanskje for alltid.

Man må likevel huske at det er viktig å spise sunt og variert. Kroppen har mye bedre av å konsumere mat som gagner den, og det er viktig å få i seg protein, godt fett og frukt og grønnsaker.

Det er også viktig å huske at søte drikker, som cola, juice og juice, teller som en del av dietten. Til slutt er vann alltid det beste å drikke.

Matematikk kur som app

Matematikuren er nå også tilgjengelig som en app. Dette gjør konseptet enda enklere å håndtere ettersom det gir deg tilbakemelding slik at du kan kontrollere kroppsvekten.

Det eneste appen krever er at du måler kroppsvekten, dvs. veier deg selv, og at du måler vekten av måltidene dine, dvs. veier maten hver dag. Til gjengjeld vil vekten din følge et forhåndsdefinert mål på matematisk presisjon hver dag. Alt du trenger - foruten appen - er en baderomsvekt og en kjøkkenvekt. Du må imidlertid huske at det er veldig viktig at du finner en baderomsvekt og en kjøkkenvekt som viser nøyaktig. Jo mer nøyaktig vektene viser, jo mer kan du stole på et trygt vekttap.

Arono kan hjelpe deg med vekttap

Hvis du vil vite mer om hvordan du kan leve et sunt liv når du starter matematikuren og også etterpå, kan du lese videre på Arono.dk . Her finner du mange artikler og guider som hjelper deg med kosthold, trening og god balanse.

Du kan også raskt og enkelt lage deg selv som bruker, og da vil appen vår skreddersy den perfekte diettplanen for deg , slik at du kan oppnå dine personlige mål - for eksempel å gå ned i vekt som en del av matematikken og deretter opprettholde vekten din .

Få en gratis personlig diettplan!