"Hvorfor går jeg ikke ned i vekt?": Her er svaret

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 15. feb 2022

Spør du deg ofte: "Hvorfor går jeg ikke ned i vekt?" Er du lei av å løpe i en endeløs sirkel av dietter , forbud og for lite trening? Blir selvtilliten din dårligere og dårligere, og vil du gjøre noe med det snart?

Du er ikke alene. Mange sliter med kiloene, og selv om det er lettere sagt enn gjort, kan det være flere grunner til at du ikke går ned i vekt. Les nedenfor hvordan det kan være at du fremdeles sliter med vekt og hva du kan gjøre med det!

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Hvorfor går jeg ned i vekt?

Det kan være mange grunner til at du ikke skal gå ned i vekt. Å oppnå vekttap kan være vanskelig, ettersom du bare må endre mange av vanene dine. Du må kanskje venne deg til å ikke ha søte godbiter, og du må kanskje gi deg tid til å trene. Det er nådeløst - men til slutt vil det glede deg! Ikke bare fordi du går ned i vekt, men bare fordi livet ditt uten tvil vil bli bedre.

Hvis du lurer på hvorfor du ikke går ned i vekt, kan du se noen av årsakene her:

9 grunner til at du ikke går ned i vekt

 • Du spiser for mye
  Det er en helt rettferdig grunn - alle kan ha perioder der de spiser for mye, men til slutt er det stor sannsynlighet for at din mangel på vekttap skyldes at du spiser for mye.
 • Du spiser for lite - og ender opp med å spise for mye
  Hvis du vil gå ned i vekt, nytter det ikke å sulte deg selv. Hvis du vil gå ned i vekt, spis mindre, men ikke så lite at du ender opp med å bite mye på kvelden!
 • Du spiser feil
  Ikke spis hurtigmat, hvitt brød, søtsaker og chips. Spis i stedet rugbrød, brun ris, fullkornspasta, nøtter, grønnsaker, magert kjøtt, oljer og fisk.

 • Du trener for lite
  Du trenger ikke trene to timer hver dag for å oppnå vekttap - i stedet gå en lang tur, sykle til jobben eller hopper over. Så lenge du gjør det!
 • Du sover for lite
  Søvn er det viktigste av alt - sørg for at du får 7-8 timer hver natt.
 • Du er stresset
  Meditasjon og oppmerksomhet kan være en god idé. Eller ta en uke fri - det vil være til fordel for deg til slutt.
 • Du er hele tiden på diett
  Regel nummer 1 er å leve sunt og variert, og trene en time hver dag - da vil nok vekttapet komme.
 • Du drikker for mange søte drikker
  Vann, vann, vann - og vann igjen! Og et glass rødvin nå og da.

Hva kan jeg gjøre for å gå ned i vekt?

Du kan gjøre mange ting! Først må du være helt dedikert til prosjektet - det er det viktigste. Så kan du se på noen av disse grunnene og spørre deg selv om det kan være grunnen til at du ikke går ned i vekt.

Deretter kan du for eksempel lage en diettdagbok slik at du kan se hva du egentlig spiser. Det gir god oversikt.

Til slutt kan du lage en diettplan slik at du er sikker på at du ikke får for lite eller for mange kalorier inne og sørg for å trene hver dag. Hvis du er i tvil om hvordan du gjør det, kan du faktisk laste ned en app for diettplaner som kan hjelpe deg - for eksempel Arono!

Les mer om hva en diettplan kan gjøre for deg!

Arono kan hjelpe deg

Hvis du vil ha hjelp til å gå ned i vekt og komme i form, kan du lese videre på Arono.dk. Her finner du mange artikler og guider som hjelper deg med kosthold, trening og god balanse.

Du kan også raskt og enkelt lage deg selv som bruker, og da vil appen vår lage en god og personlig diettplan for deg, slik at du kan oppnå målet ditt om å gå ned i vekt - helt slik du vil ha det.

Få en gratis personlig diettplan!