Hvordan gå ned i vekt med en kaloriteller

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 15. feb 2022

Det kan være vanskelig å gå ned i vekt. Veldig vanskelig, faktisk. Så vanskelig at nesten hver tredje dansker sliter med vekt på et nivå som gjør at livet ikke føles tilfredsstillende .

Men heldigvis er det ikke så komplisert å gå ned i vekt .

Ganske motsatt. Den faktiske logikken bak vekttap er faktisk veldig enkel. Du trenger bare å vite kaloriinntaket ditt, og så kan du justere kostholdet ditt i samsvar med dette.

Men hvordan vet du hva kaloriinntaket ditt er?

Svaret er en kaloriteller.

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Men først må vi bare være tydelige: Hva er kalorier?

Kalorier er noe som forteller oss om kroppens behov, inntak og forbruk. Kalorier - eller kilojoules (KJ) - er et mål på energien kroppen trenger for å utføre alle sine mange funksjoner.

Og kaloriene kommer fra maten vår. For eksempel når du spiser et egg, bruker du en viss mengde kalorier . Antall "kcal", som er angitt på baksiden av all mat, forteller oss hvor mye energi denne maten vil bidra med.

Du kan lese mye mer om kalorier i vår komplette guide her:

Og hva kan du bruke denne kunnskapen til?

Det er denne kunnskapen som ligger til grunn for et vekttap .

Ganske enkelt, det høres ut som om du spiser nøyaktig samme antall kalorier du forbrenner, vel, så holder du vektbalansen. Det vil si at du verken har vunnet eller mistet deg selv.

Hvis du derimot spiser færre kalorier enn du forbrenner, vil kroppen din begynne å forbrenne fett på kroppen din. Og det betyr at du vil gå ned i vekt.

En kaloriteller hjelper deg med dette vekttapet.

Hva kan en kaloriteller brukes til?

En kaloriteller gir deg svaret på hvor mange kalorier du omtrent forbrenner på en dag. Når du vet dette tallet, er det bare å spise færre kalorier enn det, og dermed vil du oppleve vekttap.

Det varierer fra person til person hvor mange kalorier som trengs i løpet av en dag. Alt avhenger av kjønn, alder, vekt, høyde og aktivitetsnivå.

En kaloriteller er en type kalkulator som tar hensyn til din individuelle informasjon og gir deg et individuelt svar. Du kan til og med beregne kaloriforbruket ditt med den lett innviklede Harris-Benedict-formelen .

Det er imidlertid lettere å bare bruke en kalorieteller-app.

Her finner du den beste kalorieteller-appen

Du kan finne mange forskjellige kaloriteller på nettet. Men hvis du vil ha de beste resultatene, bør du bruke en kalorieteller-app.

Slik som Lifesum-leverandøren som enkelt sporer alt du gjør og låven.

Eller kanskje du er mer interessert i den populære kalorieteller-appen MyFitnessPal, som også har en kaloridatabase med over 3 millioner forskjellige matvarer?

Uansett hvilken kaloriteller-app du velger å bruke, vil den bare hjelpe deg mot et sunnere liv.

En diettplan kan hjelpe deg

Men en kaloriteller er bare det første trinnet.

Den neste tingen du trenger å gjøre er å legge ut en diettplan .

Kostholdsplaner er utrolig populære i dag. Det er ikke bare fordi folk vil gå ned i vekt eller se bedre ut. Mange velger også å leve etter en diettplan fordi den bringer en viss struktur inn i livet.

På Arono.dk finner du mange artikler og guider for diettplaner, og så kan du også lære litt mer om forholdet mellom kroppen din og kostholdet ditt. Du kan raskt og enkelt lage deg selv som bruker, og da vil appen vår skreddersy den perfekte diettplanen for deg, slik at du kan oppnå dine personlige mål.

Få en gratis personlig diettplan!