Få en høyere kaloriforbrenning ved å gå en tur

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 08. jun 2021
Er du på diett ? Synes du løpeturen er uhåndterlig? Du skal ikke være trist - løping er ikke den eneste måten du kan gå ned i vekt og få mye mosjon.

Å gå er en åpenbar og enkel måte å trene på. Og så forbrenner du faktisk mer kalorier enn du kanskje tror. Les her hvis du er interessert!

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Brenner jeg i det hele tatt kalorier når jeg går?

Svaret er enkelt - JA du gjør det! Du forbrenner omtrent 300 kalorier i timen ved å gå en rask spasertur, noe som faktisk er mye kalorier hvis du går omtrent en time om dagen.

Du kan imidlertid enkelt beregne hvor mye du brenner nøyaktig. Du kan enkelt beregne din personlige kaloriforbrenning når du løper med kalkulatoren vår nedenfor.

6 gode grunner til å gå en tur akkurat nå

  • Du får et høyt kaloriforbrenning (se nedenfor hvor mye du faktisk brenner ved å gå en tur)
  • Det er sunt for både din fysiske og din mentale helse
  • Du vil være i godt humør
  • Du blir mindre stresset
  • Du kommer i form
  • Det er enkelt, og det kan gjøres hvor som helst!

Å gå forbedrer hjertets helse og senker blodsukkeret

En av de store fordelene med å gå turer er at det bidrar til å øke helsen din. Dette gjelder bl.a. for hjertets slagkraft og lungens styrke og utholdenhet. I tillegg vil trening også sikre deg en lavere hvilepuls, noe som betyr at både hjerte og blodkar er mindre stresset i hverdagen.

Å gå kan også ha en positiv effekt på blodsukkeret hvis du sørger for å bevege deg etter at du har spist. Det trenger ikke å være i et intenst tempo - faktisk kan du bare rusle stille bort. Da får du ikke vondt i magen, og kan sikre god fordøyelse.

Hvor mye skal jeg gå da?

Hvor mye du bør gå om dagen, avhenger av hva formålet med turen er.

  • Hvis du vil holde deg frisk, må du gå ca 10.000 trinn om dagen
  • Hvis du vil holde vekten av, gå litt mer - omtrent 12 000 trinn
  • Hvis du vil gå ned i vekt, må du gå helt opp til 16 000 trinn om dagen (som tilsvarer omtrent 10 km) - hvis du går 16 000 trinn om dagen og spiser et sunt og variert kosthold, så er det faktisk bevist at du kan gå ned i vekt. Ta på deg skoene og gå en tur!

Du kan kjøpe en skritteller eller laste ned en til telefonen din, slik at du kan holde øye med om du når dine 10.000-16.000 trinn, og dermed sikre deg en aktiv livsstil.

Hvor mange kalorier forbrenner du ved å gå?

Som du kan se i tabellen nedenfor, kan en tur ha stor innvirkning på kaloriforbrenningen. Og hvis du vil øke kaloriforbrenningen din enda mer, kan du ganske enkelt bytte mellom et moderat tempo og en med høyere intensitet - fortsatt uten å måtte gjøre løpeskoene klare.

Det nøyaktige antall kalorier du forbrenner, avhenger av flere faktorer. F.eks. intensitetsnivået og din personlige vekt har stor innvirkning.

I tillegg betyr det også mye hvor du går turer. Hvis det er mange åser, vil du automatisk brenne mer - både opp og ned bakken.

Som en ekstra bonus styrker du også kroppen din ved å gå turer. Blant annet øker du muskelmassen din, noe som øker kroppens fettforbrenning i det lange løp.

Beregn kaloriforbrenningen din med MET-tabellen

Du har muligheten til å beregne hvor mange kalorier du forbrenner ved å bruke MET-tabellen. MET står for Metabolic Equivalent of Task, og guider deg til hvor mye oksygen du bruker i forskjellige aktiviteter - og dermed forbrenningen din.

Vanligvis jobber du ut fra tommelfingerregelen at en MET tilsvarer en kalori per. kg kroppsvekt per time. Så hvis du veier 60 kg og går i et tempo som tilsvarer MET på 4, vil du ha en kaloriforbrenning på 240 kcal i timen på en tur.

Aktivitet METS Antall forbrente kalorier per person på 60 kg
Gå, mindre enn 3 km / t 2 120 kcal
Gå, mindre enn 5 km / t 3.5 210 kcal
Gjeng, ca 5,5 km / t 4.3 258 kcal
Å gå, mellom 5 og 5 km / t, med 1 til 5% økning 5.3 318 kcal
Gjeng, ca 7,2 km / t 7 420 kcal
Turgåing, 8 km / t 8.3 498 kcal
Gå, 8 km / t med 3% økning 9.8 588 kcal

Det eksakte antall METs avhenger av om du skal rett ut, opp og nedover, bære gjenstander osv. Du bør derfor se figurene ovenfor som veiledende.

Du kan se en detaljert oversikt over MET-verdiene for forskjellige aktiviteter her .

MET inkluderer også ditt hvilemetabolisme

Kroppen bruker energi gjennom dagen for å holde forskjellige funksjoner i gang. Dette teller også for forbrenning av karbohydrat, protein, fett og andre næringsstoffer som du har fått i deg gjennom kostholdet ditt.

Kaloriene du forbrenner under denne "aktiviteten" blir referert til som hvilebrannskader. Dette er hva kroppen din ville brenne, selv om du lå og sov eller så på TV hele dagen.

Ditt hvilemetabolisme gir deg en indikasjon på hvor mange kalorier du kan spise på en dag. Du må holde deg til likevektsinntaket ditt hvis du ikke vil legge på deg. Hvis du vil gå ned i vekt eller gå opp i vekt, må du spise akkurat det mindre eller mer på daglig basis.

Er du i tvil om hva du brenner på en dag hvis du ikke inkluderer trening? Bruk BMR-kalkulatoren vår og få svaret!

MET-beregning er den samme for kvinner og menn

Enten du er mann eller kvinne, kan du beregne hvor mange kalorier du forbrenner via MET-tabellen. Dette er fordi tabellen er basert på vekt og ikke kjønn.

Dermed trenger du ikke legge til eller trekke diverse tall. Dermed er det færrest mulig som ikke kan ha nytte av denne typen beregninger.

Bruk en pulsmåler for nøyaktig innsikt i kaloriforbrenning

Ønsker du en måling som tar hensyn til kjønn, alder, kjønn, hjertefrekvens osv.? I så fall bør du investere i pulsmåler i stedet. Pulsmåleren kan gi deg et mer nøyaktig innblikk i hva du har brent under den aktuelle aktiviteten.

Det er mulig å få pulsmålere i flere former. F.eks. du kan velge en variant som skal legges rundt brystet, slik at du enkelt kan bruke den til trening. Eller hva med en treningsklokke som måler pulsen din hele dagen?

Forbren flere kalorier med regelmessig trening

En rask spasertur kan ha stor innvirkning på helsen din. Likevel kan det også være åpenbart å trene andre treningsformer i hverdagen - spesielt hvis du vil gjennomføre et vekttap. Regelmessig trening øker fettforbrenningen. Dette gjelder uansett om du trener mest på kondisjonstrening eller styrketrening.

Vi vil umiddelbart anbefale deg å utføre begge typer trening, da du da vil bruke musklene i hele kroppen og øke muskelmassen. Begge aktivitetene kan bidra til å øke pulsen, slik at du får mer ut av treningen.

For å være sikker på at du holder deg til trening, bør du tenke på hvilken treningsform du er interessert i og synes er morsom å utføre. Enten det er en halv times kjøretur, zumba, visse typer styrketrening osv. Er helt opp til deg. Det viktigste er ganske enkelt at det er en treningsform du liker, og som øker stoffskiftet.

Hvilke aktiviteter forbrenner mest kalorier?

Spesielt aktiviteter som løping, sykling og boksing er ideelle for kaloriforbrenning hvis du utfører dem med høy intensitet. Å løpe på 22,5 km i timen er på 23 MET, hard sykling flere kilometer rundt 15 MET og boksing på rundt 13 MET. Også en aktivitet som ski kan hjelpe deg med å forbrenne mange kalorier.

Men du kan forbrenne mye kalorier med mange treningsformer. Spesielt de som aktiverer de store muskelgruppene. Dermed er det ikke nødvendig å gå for de ovennevnte aktivitetene som forbrenner flest kalorier hvis du ikke liker dem eller ikke er i god nok form til å fullføre dem.

Tenk i stedet på disse som handlinger du må ta regelmessig. Dette vil sikre deg de beste resultatene på lang sikt.

Du forbrenner også kalorier under daglige aktiviteter

Vi forbrenner kalorier gjennom dagen. Selv i hvilestilling vil du forbrenne energi, men det er klart at forbrenningen vår øker med intensiteten av det vi gjør.

Dette betyr at du også forbrenner kalorier når du rydder opp, støvsuger, vasker opp, klipper gress osv. Alt teller og hjelper deg med å forbrenne fett, så til slutt hold deg aktiv om dagen - selv om det ikke alltid er med trening som gir store muskler eller øke kondisjonen din.

Arono kan hjelpe deg

Hvis du vil ha hjelp til å gå ned i vekt og komme i form, kan du lese videre på Arono.dk. Her finner du mange artikler og guider som hjelper deg med kosthold, trening og god balanse.

Du kan også raskt og enkelt opprette deg selv som bruker i appen, og da vil vårt smarte system beregne den optimale diettplanen for deg og ditt vekttap , slik at du kan oppnå en effektiv prosess - alt i det tempoet du ønsker.

Ofte stilte spørsmål

Det nøyaktige antall kalorier du forbrenner ved å gå tur, avhenger av flere faktorer. Du kan enkelt beregne kaloriforbruk ved hjelp av MET-skalaen. Les mer om kaloriberegningen i artikkelen.

Du forbrenner kalorier uansett hvilken intensitet du går på. Du vil imidlertid brenne mer jo høyere pulsen blir. Hvis du vil gå ned i vekt, kan du enkelt øke intensiteten på turene dine.

Det avhenger av kaloriforbruket og treningsformen du velger. Les tekstene våre her på Arono.dk for å finne ut ditt daglige inntak og omtrent kaloriforbrenning under ulike aktiviteter.

Hvis du går fort nok, og muligens. med økning kan du brenne ca. samme antall kalorier som ved løping. Men hvorfor ikke kombinere de to øvelsene ved å trene i intervaller? Så brenner du mer!

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis.

Ønsker du å oppnå varig vekttap? Klikk nedenfor og få en diettplan.

Få din personlige diettplan

Prøv vår nye app

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis!

Få din personlige diettplan