Få hjelp av en diettist for ditt sunne vekttap

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 08. jun 2021

Vil du gå ned i vekt? Synes du det er vanskelig å spise sunt og variert? Synes du det er vanskelig å finne ut hvor store eller små porsjoner du har lov til å spise? Eller har du nettopp fått en dårlig vane og har vanskelig for å endre det? Ikke vær trist! En diettist kan hjelpe deg med det, og det vil uten tvil gjøre livet ditt enklere og bedre.

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Hva er en diett?

En diettist er en som er opplært i helse, kosthold og trening. Kostholdseksperten kan hjelpe deg med å komme på rett spor hvis du sitter fast i noen dårlige vaner og ikke føler at din egen eller dine nærmeste hjelp er nok.

De vet om helse, kosthold og trening - ikke bare på amatør- og interessenivå, men de er bare utdannet i feltet.

En del av utdannelsen deres er kunnskap om anatomi (det indre av menneskekroppen), fysiologi (funksjonen til menneskekroppen) og patologi, og de vet derfor helt sikkert hva de snakker om. De er også opplært til å være oppdatert på den siste forskningen innen helse.

Hva kan en diettist gjøre?

Hvis du vil ha hjelp til å miste vekt , kan du gå til en diettist. Det er en god ide om du sitter fast i dine egne (dårlige) vaner og rutiner, eller hvis du ikke tror du kan hjelpe deg selv godt nok.

En diettist kan hjelpe deg med alt fra vekttap til vektøkning til kunnskap om generell helse. Kostholdseksperten vil mest sannsynlig starte med å se på kostholdet ditt. I denne forbindelse vil de hjelpe deg med hvordan du kan endre dine dårlige vaner, slik at du kan leve sunt og variert på en måte som passer deg. Da vil de hjelpe deg med å få mer trening i hverdagen.

De vil hjelpe deg ved å lytte til det du trenger, men samtidig hjelpe deg på vei til en sunnere og bedre livsstil.

5 gode grunner til å oppsøke en diettist

 • Du får menneskelig støtte
 • Du får oppdatert kunnskap om helse
 • Du får hjelp til å endre dietten
 • Du får hjelp til å velge riktig (sunt) kosthold
 • Du får hjelp til en livsstilsendring

Hva betyr det for deg og din livsstil at du oppsøker en diett?

Hvis du vurderer å søke hjelp fra en diettist, endelig gjør det!

Uansett hva resultatet blir, vil du komme ut på den andre siden med oppdatert kunnskap om hva helse egentlig er. Det vil hjelpe deg å ta de riktige valgene i hverdagen. Selv om det er fullt av stress, barn, jobb, samliv og dårlige perioder eller andre ting.

En diettist hjelper deg ikke bare med kostholdet ditt, men gir deg også menneskelig støtte. De vil hjelpe deg å se hva du gjør galt i hverdagen og hva du kan gjøre med det. Til slutt vil du selv bli oppdatert på helse, og du vil befinne deg midt i en helt ny og sunnere livsstil.

Verken pinlig eller en dårlig ting å oppsøke en diettist

Det er ikke alltid lett å spise sunt og variert og trene nok - spesielt ikke i en travel hverdag eller i perioder der du ikke har det bra. Men en diettist vil i de fleste tilfeller få deg til å innse at en bedre livsstil vil gi deg mer fortjeneste og gjøre deg lykkeligere.

I en verden med mange fristelser er det ikke vanskelig å forstå at du faller inn i. En diettist vil også ha full forståelse av dette. Av samme grunn skal du på ingen måte føle at det verken er pinlig eller dårlig å oppsøke en diett.

Det betyr ikke at du har gitt opp. Tvert imot, det viser at du er sterk og har innsett at du må gjøre noe med livsstilen din. Ikke minst viser det at du er villig til å gjøre hva som helst for å bli bedre og bli sunnere.

Ulike mennesker har forskjellige behov

En diettist vil snakke med deg og lytte til deg, og ikke minst vil de akseptere at forskjellige mennesker trenger forskjellige ting. De vil hjelpe deg på vei til en bedre og sunnere livsstil basert på akkurat deg.

Når du har konsultert en diettist og snakket med dem, vil du uten tvil komme ut på den andre siden med et mer positivt syn på vekttap, vektøkning og / eller et sunnere liv.

De er der for å hjelpe deg med å nå dine mål og for å gjøre deg til en lykkeligere og sunnere person.

Kan en diettist hjelpe meg hvis jeg er kronisk syk?

Det korte svaret er - JA.

Ikke bare et ønske om vekttap eller vektøkning kan være gode grunner til å oppsøke en diettist. Hvis du har en sykdom (kanskje en av de som er nevnt i neste avsnitt), kan det være lurt å snakke med en diett, uansett hvordan du går frem med sykdommen.

De vet hvilket kosthold som kan hjelpe deg med å bli bedre og / eller supplere et spesialdiett med medisinene du tar eller kurset du følger.

Kosthold kan ha en positiv effekt på disse 8 sykdommene

 • Forhøyede kolesterolnivåer
 • Hypertensjon
 • Diabetes
 • Allergier
 • Gastrointestinale sykdommer
 • Levercirrhose
 • Crohns sykdom
 • Visse typer kreft

Hvorfor er det viktig å leve et sunt liv?

Å leve sunt gjør livet bedre .

Det er viktig for ditt velvære at du spiser sunt og variert. Selv om det kan være vanskelig å gjøre hvis du har kommet i en dårlig spiral, så er det verdt det til slutt. Av samme grunn kan det være en god ting å snakke med en diett, slik at du kan bli frisk. For det er det det handler om.

Hvis du spiser sunt, vil du ha mer energi og overskudd, du blir lykkeligere og håret, neglene og beinene dine blir sterkere. Listen er lang. Ikke minst vil de søte godbitene og den usunne maten smake mye bedre når du sjelden tillater deg å spise den!

Er det også viktig å trene?

I tillegg til å tenke på hva du putter i munnen, er det i den grad også viktig å trene.

Det er viktig at du får pulsen opp daglig, uansett om du gjør det ved hjelp av løping, sykling, trening, hopping, hopping eller noe annet.

Helsetilsynet anbefaler at du trener på en eller annen måte i omtrent 60 minutter om dagen.

Et sunt kosthold er imidlertid enda viktigere. Mange eksperter mener at sunn livsstil består av 75% diett og 25% trening . Så trening betyr mye, og kosthold betyr enda mer.

Hvor kan jeg finne en diett?

Her kan du finne en diettist i København:

Her kan du finne en diettist i Århus:

Her kan du finne en diettist i Aalborg:

Her kan du finne en diettist i Odense:

Hva kan jeg forvente hvis jeg går til en diett?

Det er vanskelig å si nøyaktig hva en diettist vil gjøre for deg. Det avhenger mye av deres måte å gjøre ting på, og selvfølgelig avhenger det mest av hva du vil ha ut av besøket. Dette vil imidlertid være noen typiske råd som en diettist vil gi deg:

 • Du må konsumere mye proteiner: Proteiner er veldig viktige for deg, og det er det som gir deg en sterk og elastisk kropp. Sørg for å spise protein til hvert måltid. Det kan være alt fra kjøtt til linser, bønner og grønnsaker.
 • Du må spise frukt og grønnsaker: Sørg for at du får 6 fruktbiter hver dag, og spiser mye grønnsaker til hvert måltid.
 • Du må ha minst 4 farger i maten: På tallerkenen din bør du alltid finne minst 4 naturlige farger. Det vil si at du må huske å spise et variert kosthold.
 • Tillat deg selv å spise sukker og hurtigmat noen ganger: Selv om sukker og hurtigmat ikke er bra for deg, må du huske at du ikke hjelper deg selv ved å ekskludere det helt fra kostholdet ditt. Da vil du bare ende opp med å begynne på nye dietter hele tiden hvis du føler at du har gitt opp når du berører noe usunt. For eksempel kan du fortelle deg selv at du kan spise sukker og hurtigmat en gang i uken. Da har du alltid noe å se frem til.

Arono hjelper deg underveis som digital diettist

Hvis du oppsøker en profesjonell diettist, vil de hjelpe deg på vei til en sunnere og bedre livsstil. Men det er også noe du kan gjøre selv. Hvis du for eksempel lager en diettplan, vil du gjøre det hele mye lettere for deg selv. Det kan være vanskelig å finne en diettplan, ettersom det er et hav av dem på nettet, men på Arono kan du finne en som passer akkurat for deg, og på en enkel og tydelig måte.

Du kan lese mye mer i vår omfattende guide til en sunn diettplan her .

Hvis du ønsker hjelp til å gå ned i vekt eller gå opp i vekt eller noe annet, kan du lese videre på Arono.dk. Her finner du mange artikler og guider som hjelper deg med kosthold, trening og god balanse.

Du kan også raskt og enkelt lage deg selv som bruker, og da vil appen vår skreddersy den perfekte diettplanen for deg, slik at du kan oppnå dine personlige mål - alt akkurat som du ønsker.

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis.

Ønsker du å oppnå varig vekttap? Klikk nedenfor og få en diettplan.

Få din personlige diettplan

Prøv vår nye app

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis!

Få din personlige diettplan