Så mange kalorier i banan er faktisk der

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 15. feb 2022

Du har sikkert hørt historien. At du skal unngå bananer hvis du prøver å gå ned i vekt. At bananer - til tross for at de er en frukt - inneholder utrolig mye kalorier. At bananer er det rene sukkeret. Ikke ta dette for gode varer.

Bananer er en super god frukt i de fleste sammenhenger, og antall kalorier i bananen er faktisk relativt lite.

Bananer er en frukt som du enkelt kan legge til i kostholdsplanen din, som du enkelt kan blande inn i kakedeigen, og som du enkelt kan spise som matbit om dagen.

Finn sunne oppskrifter med banan
Prøv Arono og få tilgang til 300+ oppskrifter!

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Men først og fremst: Hva er "kalorier"?

Kalorier (kcal) er betegnelsen på energien kroppen bruker. Men det dekker også energien vi leverer til kroppen gjennom maten vår. Kroppen har hele tiden et kaloriforbruk fordi kroppen hele tiden gjør noe.

Kaloriene kommer fra maten vår. For eksempel når du spiser en banan, bruker du en viss mengde kalorier. Du kan finne ut hvor stor denne mengden er ved å se på baksiden av all mat.

Du kan lese mye mer om kalorier i vår omfattende guide her:

Hvor mange kalorier i banan er det da?

Når det gjelder antall kalorier i banan, er det faktisk ikke så ille.

Med en normal, mellomstor banan kan du forvente omtrent 105 kalorier . På en av de veldig store får du opptil 121 kalorier. Av et daglig kaloriforbruk på i gjennomsnitt 2000-2500 kalorier, er dette bare ca 5%.

Så du skal ikke være redd for å spise bananer hvis du prøver å gå ned i vekt. Faktisk, i mange tilfeller er bananer en ganske god frukt, da den er fullpakket med gode næringsstoffer og vitaminer.

Så hva består en banan av?

Bananer består av blant annet kostfiber, noe som er flott hvis du vil gå ned i vekt . Dette er fordi de får deg til å føle deg mett lenger .

Det er nesten ikke fett eller proteiner i bananer. På den annen side er det mange karbohydrater, en stor del av dem er sukker. Du skal ikke være redd for dette nå, ettersom bananer kan være et ganske godt alternativ til kaker og søtsaker - hvis du nå skulle føle sukkerlysten krype inn sent på kvelden.

I tillegg til dette, med en bit banan, vil du også ta vitamin B6, vitamin C og magnesium. 

Spis bananer før trening

Du kan med fordel plukke en banan før du går på trening. På grunn av bananens høye innhold av karbohydrater får musklene energi til trening.

Andre fordeler med bananer

Bananer er imidlertid ikke bare bra for vekttap og styrketrening.

Andre fordeler med bananer inkluderer:

Lær mer om det sunne livet med Arono

Hvis du vil vite mer om hvordan du kan lage det perfekte kalorifattige dietten, kan du lese videre på Arono.dk. Her finner du mange artikler og guider som hjelper deg med kosthold, trening og god balanse. Du kan også enkelt lage deg selv som bruker, og da vil appen vår skreddersy den perfekte diettplanen for deg, slik at du kan oppnå dine personlige mål.

Få en gratis personlig diettplan!

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis.

Ønsker du å oppnå varig vekttap? Klikk nedenfor og få en diettplan.

Få din personlige diettplan

Prøv vår nye app

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis!

Få din personlige diettplan