Slik kommer du raskt i form med hjemmetrening

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 08. jun 2021

Et av de største problemene i dag er helsen vår. Omtrent hver annen dansker er enten ute av form eller bestemt overvektig, og dette er av stor betydning for vårt velvære.

Årsaken til dette er nok at vi rett og slett har for lite tid i hverdagen til å gå ned til det lokale treningsstudioet og løfte jern i en time.

Men så er det heldig at det er en løsning på dette: Hjemmetrening!

I stedet for å betale dyre dommer for å være medlem av et treningsstudio som du - tross alt - fortsatt ikke blir vant til, bør du sette sammen et program for hjemmetrening, slik at du raskt og enkelt kan gå ned i vekt og komme i form for sommeren.

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Hvorfor i det hele tatt bruke tid på hjemmetrening?

Enten du vil oppnå vekttap , bygge muskler eller bare leve sunnere, bør trening være en veldig grunnleggende verdi i livet ditt.

Når du trener kroppen din, holder du den rett, og dermed kan du lettere oppnå et sunnere liv - og dermed et lykkeligere liv.

Hjemmetrening kan dermed være veien til et lykkeligere liv. Du trenger ikke bruke de mange maskinene, verktøyene og vektene som et treningsstudio har å tilby; kroppen din er designet for å kunne holde seg i form så lenge du vet hvilke treningsøkter du trenger for å kaste deg over og hvordan du skal utføre dem riktig.

Fordeler og ulemper med hjemmetrening

Den klare fordelen med treningsstudioet er at du har alle slags verktøy å bruke. Du kan dermed lettere tilpasse et treningsprogram til dine behov, da du har muligheten til å gjøre alle typer øvelser.

Hvis du derimot heller vil holde det litt enklere, så er hjemmetrening det beste alternativet. Hjemme kan du finne bedre tid for treningsprogrammet, ettersom du ganske enkelt bare kan komme i gang når du vil. Glem transporten, garderoben og dusjen med mange fremmede. Det som er bra med hjemmetrening er at det ikke trenger å vare lenger enn 30 minutter - enda mindre hvis du prøver deg på HIIT.

Den største ulempen med hjemmetrening er imidlertid at den også kan bli for rolig: Motivasjonen for å trene kan falme når det er så mange andre distraksjoner å håndtere.

5 enkle øvelser for hjemmetrening

Du trenger ikke å stresse over at du nå må gjøre deg kjent med hundrevis av forskjellige øvelser, for å få mest mulig ut av hjemmetreningen din. Faktisk vil det ofte være mye mer givende bare å holde hjemmetreningen din så enkel som mulig.

Det er faktisk noen universelle øvelser som garanterer deg gode resultater ved å treffe nesten alle kroppens muskelgrupper. Disse øvelsene kan du sette sammen et treningsprogram basert på, hvis du vil holde det enkelt, men effektivt:

 1. Knebøy : Trener primært lår, hofter, knær og kjerne.
 2. Deadlift : Trener primært magemusklene, ryggen og kjernen.
 3. Armbøyninger : Tren først og fremst bryst, skuldre og triceps.
 4. Kroppsløfter: Tren først muskel med bred rygg og biceps.
 5. Bukkfleksjoner: Tren først og fremst kjernen din, dvs. magemusklene.

Du kan starte med å sette sammen treningsprogrammet ditt med disse øvelsene. Gjenta en øvelse 5 ganger. Hvis målet ditt er muskeløkning, så prøv et lite antall reps (repetisjoner), for eksempel 8 reps. Hvis du vil ha utholdenhet, gå for et høyt antall reps, for eksempel 15 reps.

Hvordan sette sammen et hjemmetreningsprogram

Det er faktisk veldig enkelt å komme i gang med hjemmetrening. Ved å følge disse grunnleggende prinsippene kan du sette sammen ditt eget treningsprogram på en enkel måte.

 • Bestem hva ditt helt spesifikke mål er
 • Sett treningen på mandag, onsdag og fredag
 • Bestem deg for 5-6 forskjellige øvelser som treffer forskjellige muskelgrupper
 • Gjenta øvelsene 5 ganger (5 sett)
 • Gjør enten 8 reps for større styrke eller 15 reps for mer utholdenhet
 • Ta en pause på 1-2 minutter mellom hver forestilling
 • Husk å varme opp - du kan for eksempel bruke 5 minutter på å lage spretter

Du bestemmer selv hvilke treningsøvelser du vil utføre. Selvfølgelig er noen øvelser mer effektive enn andre, men til slutt handler det om du har et variert treningsprogram og om du utfører det riktig.

Lenker til programmer for hjemmetrening

Følgende er lenker til gode hjemmetreningsprogrammer som du kan hente inspirasjon fra:

 

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis.

Ønsker du å oppnå varig vekttap? Klikk nedenfor og få en diettplan.

Få din personlige diettplan

Prøv vår nye app

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis!

Få din personlige diettplan