Slik hjelper en ernæringsfysiolog deg med å gå ned i vekt

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 15. feb 2022

Bekjemper du kiloene? Vil du gå ned i vekt, men synes du det er vanskelig og uhåndterlig? Det kan også være vanskelig å gjøre alene - men heldigvis har du råd til det!

Med en ernæringsfysiolog får du støtte, råd og kunnskap om kosthold, trening og vekttap (eller hva du vil oppnå). Det vil utvilsomt gjøre vekttapet ditt mye lettere!

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Hva er en ernæringsfysiolog?

En ernæringsfysiolog er en som er opplært i kosthold og ernæring. Det kan være en ernæringsfysiolog eller en ernæringsfysiolog . Han eller hun har faglig kunnskap om hvordan man kan leve et sunt og balansert liv og hva som skal til for å oppnå, for eksempel vekttap. Det viktigste er imidlertid at de vet hvordan de akkurat kan hjelpe deg med å bryte vanene dine, gå ned i vekt og få et bedre liv.

Hva kan en ernæringsfysiolog hjelpe deg med?

Hvis du vurderer å søke etter en ernæringsfysiolog, bør du endelig gjøre det. De er opplært i å håndtere forskjellige menneskers situasjoner, og de vil gjøre alt for å sikre at du er fornøyd - både når det gjelder målet ditt om å gå ned i vekt, men også under selve vekttapet.

En ernæringsfysiolog vil støtte deg og lytte til deg, og så vil han eller hun prøve å lage en diettplan basert på nøyaktig DINE behov og hva du føler du kan takle.

Gjennom ernæringseksperten vil du få støtte som er vitenskapelig opplært til å kunne hjelpe deg, og du trenger ikke være i tvil om det de gjør er det rette. På den måten er det eneste du trenger å fokusere på å kjempe din egen kamp og miste vekt.

7 grunner til å oppsøke en ernæringsfysiolog

  • Du vil gå ned i vekt
  • Du vil legge på deg
  • Du er i ferd med å gi opp på vekttap
  • Du er lei av å gå gjennom endeløse dietter som ikke fungerer
  • Du føler deg uvitende om hva som er riktig kosthold
  • Du føler deg alene i vekttapet
  • Du vil vite mer om helse og trening

Hva skjer hvis jeg oppsøker ernæringsfysiolog?

Hva som skjer hvis du oppsøker ernæringsfysiolog, er vanskelig å si. I utgangspunktet kan du si at det avhenger av to ting: hvem de er og hvem du er. Alle utdannede ernæringsfysiologer har samme fagkunnskap, men selvfølgelig har de alle forskjellige måter å gjøre ting på. Undersøk derfor på forhånd hva du ønsker å få ut av det (eller bare fortell dem at du ikke vet hva du virkelig vil ha ut av det) og velg den ernæringsfysiologen du føler passer deg best.

Grunnleggende for et møte med en ernæringsfysiolog, vil imidlertid sannsynligvis være at de lytter til hva du vil ha ut av møtene dine med ham eller henne. De vil da lytte til hvem du er og hva problemet ditt er, og så vil de prøve å hjelpe deg ut av det.

Diettplanen er veien videre

Hvis du velger å oppsøke en ernæringsfysiolog, vil han eller hun mest sannsynlig hjelpe deg med å lage en diettplan som passer inn i din daglige rutine og gir deg de beste oddsene for å oppnå vekttap.

En diettplan er veldig nyttig hvis du vil gå ned i vekt, da den viser nøyaktig hvor mye du kan spise hver dag og hvor mange kalorier hver mat inneholder. Med en diettplan trenger du ikke å bekymre deg for å måtte finne ut hvor mange kalorier som er i det du spiser, ettersom diettplanen allerede er laget for deg og nødvendighetene er beregnet. Og selv om det er lettere sagt enn gjort, bare følg planen og du vil gå ned i vekt. Du kan være spesielt sikker på dette hvis det er laget av en profesjonell.

Arono kan hjelpe deg

Hvis du vil ha hjelp til å gå ned i vekt eller gå opp i vekt eller noe annet, kan du lese videre på Arono.dk. Her finner du mange artikler og guider som hjelper deg med kosthold, trening og god balanse. Du kan også raskt og enkelt lage deg selv som bruker, og da vil appen vår skreddersy den perfekte diettplanen for deg, slik at du kan oppnå dine personlige mål - alt akkurat som du ønsker. Arono kan fungere som din personlige ernæringsfysiolog, som du har muligheten til å ha på deg hele døgnet.