Forbrenne flere kalorier og gå ned i vekt ved å løpe en tur

Skrevet av Anne Christensen
Kostholdsekspert 08. jun 2021

Vil du gå ned i vekt? Vil du forbrenne mange kalorier når du trener? Da må du kjøre en tur!

Kaloriforbrenningen din er skyhøy når du tar på deg løpeskoene og går en tur i skogen, på treningsstudioet eller der du liker best å løpe!

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.

Hvorfor er det bra å løpe?

Det er mange grunner til at det er bra å løpe en tur. Du forbrenner mye kalorier når du løper , og derfor er det spesielt en god treningsform hvis du vil gå ned i vekt. Nedenfor finner du 9 gode grunner til å trekke i deg joggeskoene.

9 gode grunner til å løpe

  • Du forbrenner mange kalorier (se nedenfor hvor mange du faktisk forbrenner)
  • Du mister fett på kroppen
  • Du bygger muskler
  • Du vil være i bedre humør
  • Du blir mindre stresset
  • Du får mer energi
  • Immunsystemet ditt blir bedre
  • Hjertet ditt er styrket
  • Sexlivet ditt blir bedre

Hvor mange kalorier brenner jeg når jeg løper?

Hvor mange kalorier du forbrenner på løpeturen, avhenger av flere ting. Det kommer selvfølgelig først og fremst an på hvor langt du løper. Det er ikke avgjørende for vekttapet ditt om du løper 3 eller 10 kilometer, så ikke la deg skremme av det, men du vil selvfølgelig brenne mer jo lenger du løper. Husk imidlertid å begynne i det små og ikke overarbeide deg selv!

Hvor mange kalorier du forbrenner, avhenger imidlertid av hvor mye du veier. Derfor kan du faktisk multiplisere vekten din med distansen du har løpt, og så vil du finne ut hvor mye du har brent på løpeturen.

Hvis du for eksempel veier 70 kilo og har løpt 5 kilometer, så har du brent 350 kcal.

70 x 5 = 350

Du kan også beregne nøyaktig hvor mye du brenner her . Du kan også beregne dette i Arono-appen.

Hvordan går jeg ned i vekt ved hjelp av løping?

En god måte å gå ned i vekt er å bare begynne å løpe. Kaloriforbrenning under løping er - som nevnt ovenfor - veldig høy.

Ikke press deg selv for hardt, og begynn å løpe noen få kilometer. Sakte vil du kunne føle forskjellen i kroppen din, hvordan den kommer i bedre form, og hvordan du blir bedre, får mer energi og ikke minst - kiloene skraller av!

Intervall løping er en god måte å komme i form, og en god form er grunnlaget for godt vekttap . Så det er bare å starte en tur og se hvor den fører! Det er en god sjanse for at du gjerne vil løpe når du har vant kroppen din til det.

Arono kan hjelpe deg

Hvis du vil ha hjelp til å gå ned i vekt og komme i form, kan du lese videre på Arono.dk. Her finner du mange artikler og guider som hjelper deg med kosthold, trening og god balanse.

Du kan også raskt og enkelt lage deg selv som bruker, og da vil appen vår skreddersy en næringsrik og sunn diettplan for deg , slik at du kan oppnå målet ditt om vekttap - enten du vil kjøre lange turer eller ikke.

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis.

Ønsker du å oppnå varig vekttap? Klikk nedenfor og få en diettplan.

Få din personlige diettplan

Prøv vår nye app

Få en 14-dagers personlig diettplan gratis!

Få din personlige diettplan