Yoghurtmarinert grillet kyllingspyd

35 min. total

Ingredienser

  • 2 fed hvitløk, finhakket
  • 1 tsk ingefær, finhakket
  • 1 spsk oliven olje
  • 3 spsk sitronsaft
  • 1 cup gresk yoghurt
  • 3 stk kyllingbryst i terninger
  • 150 gram basmati ris
  • 2 cup baby spinat
  • 1 stk skiver agurk

Bruksanvisning

  1. Bland en hvitløk, ingefær, olivenolje, salt og pepper i en matprosessor. Tilsett sitronsaft og litt vann for å lage en puré.
  2. Bland puré og yoghurt i en bolle. Snu kyllingen til den er jevnt dekket. Spytt den marinerte kyllingen, dekk til og legg dem i kjøleskapet i 10-15 minutter.
  3. I mellomtiden koker du villris og basmatiris i henhold til instruksjonene på pakken.
  4. Varm opp en grillpanne eller en grill. Stek spydene på middels høy varme i 15-20 minutter, og snu det regelmessig til det er godt gjort. Hvis du bruker en grillpanne, bruk litt olje. Det spiller ingen rolle om kyllingen brenner litt på den bare gir smak.
  5. Legg to spyd på en tallerken ved siden av en bolle med ris, spinat og agurk.
  6. Server med din favorittdressing, ekstra yoghurt og sitronskall, etter smak.

Ernæring (per person)

Kalorier: 749 kcal.

Protein: 36%

Karbohydrat: 39%

Fett: 25%