Villris og Basmati-ris med reker

25 min. total

Ingredienser

  • 6 cup vann
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk oliven olje
  • 8 ounce reker, skrelt
  • 2 spsk løk, hakket
  • 1,5 cup basmati ris
  • 1,3 cup vann
  • 1 cup grønne erter, blancherte
  • 2 cup kirsebærtomat, halvert
  • 1 spsk koriander, hakket

Bruksanvisning

  1. Varm olivenolje i en tykkbunnet panne over middels varme. Tilsett reker og stek dem til de skifter farge, ca. 3-5 min.
  2. Fjern rekene og bruk samme panne til å steke løken gylden. Hell basmatirisen i pannen og stek den til den er brunet.
  3. Hell vann på stekepannen og la risen surre i ca. 15 min. på svak varme. Det anbefales å legge et lokk på pannen slik at risen ikke brenner seg på.
  4. Fjern risen fra varmen og la den avkjøles i ca. 5 min.
  5. Bland vill ris og basmatiris sammen på pannen og rør med en gaffel for å gjøre risen luftig.
  6. Server risen i en bolle og pynt med skallede reker, grønne erter, cherrytomater og korianderblader. God appetitt!

Ernæring (per person)

Kalorier: 430 kcal.

Protein: 23%

Karbohydrat: 59%

Fett: 19%