Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.
Villris og Basmati-ris med reker
25 min. total
Ingredienser
- 14 dl vann
- 1 spsk salt
- 2 spsk oliven olje
- 230 gram reker, skrelt
- 2 spsk løk, hakket
- 3,5 dl basmati ris
- 3,1 dl vann
- 2,4 dl grønne erter, blancherte
- 4,7 dl kirsebærtomat, halvert
- 1 spsk koriander, hakket
Bruksanvisning
- Varm olivenolje i en tykkbunnet panne over middels varme. Tilsett reker og stek dem til de skifter farge, ca. 3-5 min.
- Fjern rekene og bruk samme panne til å steke løken gylden. Hell basmatirisen i pannen og stek den til den er brunet.
- Hell vann på stekepannen og la risen surre i ca. 15 min. på svak varme. Det anbefales å legge et lokk på pannen slik at risen ikke brenner seg på.
- Fjern risen fra varmen og la den avkjøles i ca. 5 min.
- Bland vill ris og basmatiris sammen på pannen og rør med en gaffel for å gjøre risen luftig.
- Server risen i en bolle og pynt med skallede reker, grønne erter, cherrytomater og korianderblader. God appetitt!
Ernæring (per person)
Kalorier: 430 kcal.
Protein: 23%
Karbohydrat: 59%
Fett: 19%