Vårruller med tigerreker og slaw

20 min. total

Ingredienser

  • Sauce
    0,25 cup tahini
  • 0,25 cup varmt vann
  • 2 spsk riseddike
  • 1 spsk lime juice
  • 2 spsk ingefær, revet
  • 1 tsk soyasaus
  • 1 tsk honning
  • Forårsruller
    1,5 spsk soyasaus
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk riseddike
  • 1 tsk ingefær, revet
  • 1 tsk sesamolje
  • 0,5 stk rødkål, hakket
  • 1 stk gulrot i strimler
  • 1 stk gul paprika i strimler
  • 2 spsk koriander
  • 12 stk ris papir
  • 0,5 pound tigerreker, skrelt og halvert
  • 1 tsk sesamfrø

Bruksanvisning

  1. Saus
    Ta et glass og pisk tahini og varmt vann sammen. Tilsett eddik, limejuice, ingefær, soyasaus og honning.
  2. Visp til uniform og legg i kjøleskapet
  3. Vårruller
    Ta en bolle og bland soyasaus, riseddik, ingefær, sesamolje, rødkål, gulrot, pepper og koriander. Snu til grønnsakene er dekket.
  4. Ta en kjele og varm olje over middels høy varme. Tilsett tigerreker og stek i 4-5 minutter.
  5. Ta ett ark rispapir om gangen. Legg det i varmt vann i 20 sekunder, legg det deretter på et skjærebrett og dupp det med papirhåndkle for å fjerne overflødig vann.
  6. Legg noen reker på rispapiret og legg slaw på toppen. Brett begge sidene og slutten inn over grønnsakene.
  7. Rull den sammen fra og med den fylte enden. Plasser vårrullen på en plate med lukket vendt ned. Gjenta med de gjenværende arkene.
  8. Pynt med sesamfrø. Server med sausen som en dukkert. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 373 kcal.

Protein: 25%

Karbohydrat: 48%

Fett: 28%