Tofu salatpakker med peanøttsaus

25 min. total

Ingredienser

  • 200 gram tofu
  • 1 tsk oliven olje
  • 1 tsk sesamolje
  • 0,5 stk skiver løk
  • 0,25 cup vann
  • 0,25 cup peanøttsmør
  • 2 spsk soyasaus
  • 2 spsk lime juice
  • 1 tsk ingefærpasta
  • 1 tsk hvitløk, finhakket
  • 0,5 cup skiver reddik
  • 6 stk hovedsalat

Bruksanvisning

  1. Dekk tofublokker med papirhåndkle og rent kjøkkenhåndkle, legg et skjærebrett på toppen, vei det med tunge bokser eller lignende. Trykk på tofu for å sikre at den er godt presset. Skjær hver blokk i 3-4 strimler på hver skjøt, slik at tykke skiver dannes omtrent halvannen ganger en halv centimeter.
  2. Varm oliven- og sesamoljen i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett tofu og stek i 5 minutter til lysebrun.
  3. Tilsett løk og kok i 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Fjern fra varme.
  4. I en liten gryte, visp vann, peanøttsmør, soyasaus, limesaft, ingefærpasta og hvitløk sammen på svak varme til det er jevnt. Legg den til side.
  5. Bruk en skje til å legge tofu-blandingen i salatbladene. Pynt toppen med reddikskiver og koriander. Server med peanøttsaus.

Ernæring (per person)

Kalorier: 388 kcal.

Protein: 22%

Karbohydrat: 17%

Fett: 61%