Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.
Tofu salatpakker med peanøttsaus
25 min. total
Ingredienser
- 200 gram tofu
- 1 tsk oliven olje
- 1 tsk sesamolje
- 0,5 stk skiver løk
- 0,6 dl vann
- 0,6 dl peanøttsmør
- 2 spsk soyasaus
- 2 spsk lime juice
- 1 tsk ingefærpasta
- 1 tsk hvitløk, finhakket
- 1,2 dl skiver reddik
- 6 stk hovedsalat
Bruksanvisning
- Dekk tofublokker med papirhåndkle og rent kjøkkenhåndkle, legg et skjærebrett på toppen, vei det med tunge bokser eller lignende. Trykk på tofu for å sikre at den er godt presset. Skjær hver blokk i 3-4 strimler på hver skjøt, slik at tykke skiver dannes omtrent halvannen ganger en halv centimeter.
- Varm oliven- og sesamoljen i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett tofu og stek i 5 minutter til lysebrun.
- Tilsett løk og kok i 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Fjern fra varme.
- I en liten gryte, visp vann, peanøttsmør, soyasaus, limesaft, ingefærpasta og hvitløk sammen på svak varme til det er jevnt. Legg den til side.
- Bruk en skje til å legge tofu-blandingen i salatbladene. Pynt toppen med reddikskiver og koriander. Server med peanøttsaus.
Ernæring (per person)
Kalorier: 388 kcal.
Protein: 22%
Karbohydrat: 17%
Fett: 61%