Thai tofu salatpakker

25 min. total

Ingredienser

  • 16 ounce tofu og tern
  • 3 fed hvitløk, finhakket
  • 1 stk løk, hakket
  • 16 ounce sopp, hakket
  • 4 tsk oliven olje
  • 12 blad romersk salat
  • 0,25 cup soyasaus
  • 0,25 cup vann
  • 3 spsk lønnesirup
  • 5 spsk peanøttsmør
  • 1 spsk riseddike
  • 36 stk reddik, hakket
  • 1,5 ounce koriander, hakket

Bruksanvisning

  1. Halv tofu. Pakk hver halvdel i papirhåndkle og trykk på dem for å fjerne fuktighet uten å brekke.
  2. Skjær tofu i små terninger. På en non-stick panne, i halvparten av oljen, stek tofu over middels høy varme.
  3. Snu tofu ofte til alt vannet har fordampet og tofu er lysebrun. Hell tofu i en bolle og sett den til side.
  4. Tilsett gjenværende olje i en panne og varm opp på middels varme. Tilsett alle hakkede grønnsaker (løk, hvitløk, sopp og reddiker).
  5. Stek grønnsakene på middels høy varme til de er ferdige. I en stor bolle, tilsett soyasaus, vann, lønnesirup, peanøttsmør og eddik og visp det sammen.
  6. Tilsett grønnsaker og tofu i bollen. Bland godt for å dekke tofu og grønnsaker i sausen.
  7. Hell den tilbake i pannen. Stek på lavt medium i noen minutter. Fjern fra varme.
  8. Plasser fyllet langs midten av hvert salatblad. Pynt med koriander. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 251 kcal.

Protein: 22%

Karbohydrat: 30%

Fett: 48%