Thai biff salat

30 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk vann
  • 2 spsk fiskesaus
  • 2 spsk lime juice
  • 3 fed hvitløk, finhakket
  • 0,5 tsk ingefær, finhakket
  • 1 stk rød chili, hakket
  • 1 spsk oliven olje
  • 10 ounce oksefilet
  • 4 cup spinat
  • 0,25 stk skiver rødløk
  • 1 stk skiver agurk
  • 1,5 cup druer, halvert
  • 0,5 cup koriander, hakket

Bruksanvisning

  1. Bland sukker og vann til sirup i en bolle. Varm opp i mikrobølgeovnen i mellom 10 og 15 sekunder. Rør godt til alt sukkeret er oppløst.
  2. Bland fiskesaus, limejuice, hvitløk, ingefær og chili i en bolle. Tilsett halvparten av sirupen og bland godt.
  3. Smak til og juster med gjenværende sirup etter behov. Legg biffen på en tallerken, hell olje over den og smør kjøttet med hendene.
  4. Plasser en non-stick panne på koketoppen på middels varme. Ha biffen i pannen. Stek til brunet, snu deretter kjøttet og stek ferdig på den andre siden.
  5. La kjøttet avkjøles litt på en tallerken. Skjær kjøttet i munnvannende biter og legg det i en salatskål.
  6. Tilsett spinat, agurk og rødløk i salatskålen. Hell på fiskesausdressingen og bland salaten. Ha druer og koriander på toppen. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 568 kcal.

Protein: 27%

Karbohydrat: 25%

Fett: 49%