Body
Teriyaki kyllingkjøttboller
/https%3A%2F%2Fd17kbh9lfpylmy.cloudfront.net%2Fbase_recipes%2Fpictures%2F000%2F000%2F542%2Foriginal%2Fshutterstock_1036312588.png%3F1640290876)
45 min. total
Ingredienser
-
Kødboller
450 gram hakket kylling - 1 stk egg
- 1 tsk hvitløk, finhakket
- 2 tsk ingefær, revet
- 1 spsk soyasaus
-
Sauce
1,2 dl soyasaus - 0,5 spsk sesamolje
- 1 spsk riseddike
- 2 spsk honning
- 2 tsk hvitløk, finhakket
- 2 tsk ingefær, revet
- 0,5 spsk maisstivelse
- 0,5 spsk vann
-
Risskål
4,7 dl brun ris, kokt - 4 stk pak choi
- 4,7 dl edamame bønner, blancherte
- 0,5 spsk sesamfrø
Bruksanvisning
-
Kjøttboller
Forvarm ovnen til 200 ° C. Legg bakepapir på et bakeplate. Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle. - Bland dem grundig sammen. Bruk hendene til å forme kjøttboller. Legg dem på bakepapiret. Stek i 20-25 minutter.
-
Saus
Hell en soyasaus, riseddik, sesamolje, honning, hvitløk og ingefær i en gryte og rør dem sammen over mellom varme 2-3 minutter. - I en bolle løser du opp maisenna i vannet. Tilsett den langsomt i sausen mens du visper dem sammen til sausen tykner, ca 5 minutter.
-
Risbolle
Kok risen i henhold til instruksjonene på pakken. - Server kjøttbollene på toppen av brun ris, sammen med pak choi og edamame bønner. Pynt med sesamfrø. Værsågod!
Ernæring (per person)
Kalorier: 782 kcal.
Protein: 27%
Karbohydrat: 54%
Fett: 19%