Teriyaki kyllingkjøttboller

45 min. total

Ingredienser

  • Kødboller
    450 gram hakket kylling
  • 1 stk egg
  • 1 tsk hvitløk, finhakket
  • 2 tsk ingefær, revet
  • 1 spsk soyasaus
  • Sauce
    1,2 dl soyasaus
  • 0,5 spsk sesamolje
  • 1 spsk riseddike
  • 2 spsk honning
  • 2 tsk hvitløk, finhakket
  • 2 tsk ingefær, revet
  • 0,5 spsk maisstivelse
  • 0,5 spsk vann
  • Risskål
    4,7 dl brun ris, kokt
  • 4 stk pak choi
  • 4,7 dl edamame bønner, blancherte
  • 0,5 spsk sesamfrø

Bruksanvisning

  1. Kjøttboller
    Forvarm ovnen til 200 ° C. Legg bakepapir på et bakeplate. Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle.
  2. Bland dem grundig sammen. Bruk hendene til å forme kjøttboller. Legg dem på bakepapiret. Stek i 20-25 minutter.
  3. Saus
    Hell en soyasaus, riseddik, sesamolje, honning, hvitløk og ingefær i en gryte og rør dem sammen over mellom varme 2-3 minutter.
  4. I en bolle løser du opp maisenna i vannet. Tilsett den langsomt i sausen mens du visper dem sammen til sausen tykner, ca 5 minutter.
  5. Risbolle
    Kok risen i henhold til instruksjonene på pakken.
  6. Server kjøttbollene på toppen av brun ris, sammen med pak choi og edamame bønner. Pynt med sesamfrø. Værsågod!

Label

Ernæring (per person)

Kalorier: 782 kcal.

Protein: 27%

Karbohydrat: 54%

Fett: 19%