Stekt kylling og fennikel

40 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk oliven olje
  • 2 stk fennikel i kvartaler
  • 3 pound kyllinglår
  • 1 spsk persille, hakket
  • 4 stk sitronbåt
  • 2 cup romersk salat
  • 2 spsk sitronsaft

Bruksanvisning

  1. Forvarm ovnen til 230 ° C. Smør en ildfast form med 1/2 av oljen. Dekk bunnen med fennikel. Drypp den resterende oljen over fennikel.
  2. Krydre med salt og pepper. Stek i 10 minutter. Dryss salt og pepper på kyllingen. Legg kyllingen på fennikel, med skinnet vendt opp.
  3. Hell olje fra bunnen av retten over kyllingen. Stek i ca 15 minutter, og hell deretter juice fra bunnen over kyllingen igjen. Stek ytterligere 10-15 minutter.
  4. Legg salatblader på en tallerken og drypp sitronsaft på toppen. Server kylling og fennikel på toppen. Hell saften fra pannen over fatet og pynt med persille og sitronskall. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 632 kcal.

Protein: 42%

Karbohydrat: 5%

Fett: 53%