Spaghetti med Tyrkia kjøttboller

60 min. total

Ingredienser

  • Kødboller
    1 cup rasp
  • 0,25 cup melk
  • 1 stk egg
  • 0,5 cup valnøtter, knust
  • 6 spsk parmesan, revet
  • 2 spsk persille, hakket
  • 1 fed hvitløk, finhakket
  • 1 pound hakket kylling
  • 2 spsk oliven olje
  • Pasta
    0,5 pound spaghetti, fullkorn
  • 1 spsk oliven olje
  • 1 stk løk, hakket
  • 1 spsk hvitløk, finhakket
  • 1 tsk tørket oregano
  • 32 ounce tomatsaus, skrelt
  • 5 gram basilikum

Bruksanvisning

  1. Kjøttboller
    Forvarm ovnen til 180 ° C. Legg bakepapir på et bakeplate så det er klart til senere.
  2. Bland melk og rivjern i en bolle og la stå i 10 min. Tilsett egget og pisk.
  3. Ha valnøtter, parmesanost, persille, hvitløk, kalkunhakk og salt og pepper i bollen og bruk hendene til å kna ingrediensene sammen.
  4. Bruk evt. en skje for å forme kjøttkaker av kjøttdeigen. Pensle kjøttbollene med en pensel med olivenolje og legg dem på bakeplaten. Stek dem i ovnen i 15-20 min.
  5. Pasta
    Kok pastaen i henhold til pakningsinstruksjonene mens du baker kjøttbollene.
  6. Mens pastaen koker, varm opp olivenolje i en stor panne over middels høy varme. Stek løken i ca. 4 min. når pannen er varm.
  7. Ha hvitløk og oregano på pannen sammen med de skrelte tomatene og kok opp. Senk varmen og la koke i 5 min.
  8. Legg kjøttbollene på stekepannen sammen med sausen. Krydre med salt og pepper og la koke i 15 minutter.
  9. Når pastaen er ferdig, heller du av vannet og blander med tomatsausen. Pynt med kjøttkaker og basilikum. God appetitt!

Ernæring (per person)

Kalorier: 540 kcal.

Protein: 23%

Karbohydrat: 37%

Fett: 40%