Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.
Spaghetti med Tyrkia kjøttboller
60 min. total
Ingredienser
-
Kødboller
2,4 dl rasp - 0,6 dl melk
- 1 stk egg
- 1,2 dl valnøtter, knust
- 6 spsk parmesan, revet
- 2 spsk persille, hakket
- 1 fed hvitløk, finhakket
- 450 gram hakket kylling
- 2 spsk oliven olje
-
Pasta
230 gram spaghetti, fullkorn - 1 spsk oliven olje
- 1 stk løk, hakket
- 1 spsk hvitløk, finhakket
- 1 tsk tørket oregano
- 910 gram tomatsaus, skrelt
- 5 gram basilikum
Bruksanvisning
-
Kjøttboller
Forvarm ovnen til 180 ° C. Legg bakepapir på et bakeplate så det er klart til senere. - Bland melk og rivjern i en bolle og la stå i 10 min. Tilsett egget og pisk.
- Ha valnøtter, parmesanost, persille, hvitløk, kalkunhakk og salt og pepper i bollen og bruk hendene til å kna ingrediensene sammen.
- Bruk evt. en skje for å forme kjøttkaker av kjøttdeigen. Pensle kjøttbollene med en pensel med olivenolje og legg dem på bakeplaten. Stek dem i ovnen i 15-20 min.
-
Pasta
Kok pastaen i henhold til pakningsinstruksjonene mens du baker kjøttbollene. - Mens pastaen koker, varm opp olivenolje i en stor panne over middels høy varme. Stek løken i ca. 4 min. når pannen er varm.
- Ha hvitløk og oregano på pannen sammen med de skrelte tomatene og kok opp. Senk varmen og la koke i 5 min.
- Legg kjøttbollene på stekepannen sammen med sausen. Krydre med salt og pepper og la koke i 15 minutter.
- Når pastaen er ferdig, heller du av vannet og blander med tomatsausen. Pynt med kjøttkaker og basilikum. God appetitt!
Ernæring (per person)
Kalorier: 540 kcal.
Protein: 23%
Karbohydrat: 37%
Fett: 40%