Spaghetti med kyllingkjøttboller

60 min. total

Ingredienser

  • 0,55 pound hakket kylling
  • 0,07 pound parmesan, revet
  • 0,5 cup rasp
  • 1 fed hvitløk, finhakket
  • 0,5 stk egg, pisket
  • 0,5 cup persille, hakket
  • 2 spsk oliven olje
  • 0,5 stk løk, hakket
  • 16 ounce tomat, skrelt, hakket
  • 6 ounce tomatpuré
  • 2 spsk basilikum, hakket
  • 1 spsk italiensk krydder
  • 16 ounce spaghetti, fullkorn

Bruksanvisning

  1. Bland hakket kylling, parmesan, rivjern, hvitløk, egg, persille, salt og pepper i en bolle. Form det til små boller.
  2. Sett dem i kjøleskapet i ca 15 minutter. Varm halvparten av oljen i en panne og stek kjøttbollene. Hell over overflødig olje. For å lage sausen, varm opp gjenværende olje i en kjele.
  3. Tilsett løk og surr i 1-2 minutter. Tilsett skrelte tomater, tomatpuré og italienske krydder. La koke og kok opp.
  4. Skru ned og la den koke på svak varme i 20 minutter. Tilsett kjøttboller og basilikum, la det småkoke i 10-15 minutter.
  5. Smak til. Mens sausen surrer, kok spaghettien i henhold til instruksjonene på pakken. Tøm det godt.
  6. Hell sausen over pastaen og bland godt. Pynt med fersk basilikum og knust sort pepper. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 739 kcal.

Protein: 20%

Karbohydrat: 58%

Fett: 22%