Søtpotet og Guacamole-burgere

35 min. total

Ingredienser

  • Guacamole
    1 stk avokado og tern
  • 1 stk tomat, hakket
  • 0,5 stk terninger rødløk
  • 1 spsk lime juice
  • 1 tsk oliven olje
  • Burger
    2 stk kokt søtpotet i terninger
  • 0,5 cup løk, hakket
  • 2 tsk tahini
  • 0,75 tsk eplecidereddik
  • 1 tsk hvitløkspulver
  • 0,5 tsk chili, knust
  • 0,5 tsk salt
  • 0,66 cup havregryn, blandet i mel
  • 1 spsk kokosolje
  • 2 stk burgerbolle, fullkorn
  • 2 tsk majones
  • 1 cup spinat

Bruksanvisning

  1. Guacamole
    Bland avokado, tomat, rødløk og limesaft i en bolle. Drypp med olivenolje. Mos, smak til med salt og pepper.
  2. Burger
    Kok søtpotetene i 10 minutter. Mos søtpotetene i en bolle.
  3. I søte poteter, mos løk, tahini, eddik, hvitløkspulver, chilipulver, salt, pepper og havregryn til mosten er tykk.
  4. Varm kokosnøttoljen i en stekepanne over høy varme. Formsteker ut av myra. Legg dem i den varme stekepannen.
  5. Stek 1-3 minutter på hver side. I en non-stick stekepanne over middels høy varme, skål burgerboller i 1-2 minutter. Legg dem på en tallerken.
  6. Smør majones på bollene. Ha biffer, guacamole og spinat i ballen. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 794 kcal.

Protein: 11%

Karbohydrat: 55%

Fett: 35%