Sopprisotto med brun ris

40 min. total

Ingredienser

  • 1,5 cup varmt vann
  • 4 tsk olivenolje, delt
  • 0,5 cup løk, hakket
  • 1 cup brun ris
  • 0,5 cup hvitvin
  • 3 cup kylling buljong
  • 5 ounce skiver sopp
  • 1,8 ounce parmesan, revet
  • 1 tsk timian, hakket

Bruksanvisning

  1. Rens sopp i kaldt vann, tørk av dem med et kjøkkenhåndkle og skjær dem i skiver.
  2. Varm olivenolje i en stekepanne over middels varme. Ha løk og sopp i pannen og stek i 2-3 min. Spar litt av de stekte soppene til pynt.
  3. Ha ris, hvitløk og timian på pannen og stek til alle ingrediensene har et fint lag med olivenolje. Hell litt hvitvin over risen og la den koke. Hell litt foundation i sammen med vinen om nødvendig.
  4. Rør i risen til den er nesten tørr. Hell i litt foundation om gangen mens du rører.
  5. Fortsett denne prosedyren og stopp når risen er nesten myk. Smak kontinuerlig slik at du sørger for at risen har en "bite".
  6. Krydre med salt og pepper. Fjern risen fra varmen og server risotto med garnityr av sopp og fersk timian. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 326 kcal.

Protein: 14%

Karbohydrat: 55%

Fett: 31%