Salmorejo

25 min. total

Ingredienser

  • 8 cup vann
  • 2 pound tomat, hakket
  • 4 stykke brød, fullkorn, ristet
  • 2 fed hvitløk, finhakket
  • 3 spsk oliven olje
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk eplecidereddik
  • 4 stykke serrano skinke, hakket
  • 1 spsk basilikum, hakket

Bruksanvisning

  1. Ta en kasserolle og kok vannet. Bruk en kniv til å skjære et kryss i bunnen av hver tomat. Legg dem i kokende vann i 30 sekunder.
  2. Skrell tomatene, skjær dem i kvart og legg dem i en blender. Legg brødet i bløt i noen sekunder.
  3. Glem vannet og legg det i blanderen sammen med hvitløk. Puree det i ca 3 minutter.
  4. Tilsett olje, salt og eddik og puré i ytterligere 10 sekunder. Hell suppen i en bolle og legg den i kjøleskapet.
  5. Pynt med skinke og basilikum. Drypp olivenolje over suppen og server. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 250 kcal.

Protein: 12%

Karbohydrat: 37%

Fett: 51%