Reker, tomat og basilikumpasta

30 min. total

Ingredienser

  • 1,5 pound reker, skrelt
  • 6 tsk oliven olje
  • 2 fed hvitløk, finhakket
  • 15 ounce tomat, skrelt og hakket, med juice
  • 2 cup vann
  • 2 cup kirsebærtomat, halvert
  • 0,75 pound spaghetti, fullkorn
  • 1,5 cup basilikum, hakket

Bruksanvisning

  1. Krydre reker med salt og pepper. I en stekepanne, varm 2/3 av oljen over høy varme. Tilsett reker, stek i 3 minutter. Ha dem i en bolle.
  2. I samme stekepanne, tilsett den siste 1/3 av olivenolje og hvitløk, stek på middels varme i 30 sekunder. Tilsett de hakkede tomatene med juice og vann.
  3. Kok opp. Reduser varmen, la tomatene småkoke i ca 15 minutter. Fjern sausen fra varmen, tilsett cherrytomater og rør rundt. Kok opp en gryte med vann og tilsett salt.
  4. Kok pastaen i henhold til instruksjonene på pakken. Tapp vannet fra pastaen. Tilsett tomatsaus, reker og basilikum og rør. Krydre med salt og pepper. Pynt med basilikumblader. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 594 kcal.

Protein: 37%

Karbohydrat: 45%

Fett: 18%