Reke

30 min. total

Ingredienser

  • 2,4 dl brun ris
  • 1 spsk smør
  • 340 gram tiger reker, blancherte
  • 0,25 stk løk, hakket
  • 1 fed hvitløk, finhakket
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 tsk karri
  • 0,12 tsk kummin, knust
  • 200 gram kokosnøttmelk
  • 1 stk skiver avokado
  • 1,2 dl nyrebønner, drenert
  • 2 blad basilikum, hakket

Bruksanvisning

  1. Kok risen i henhold til instruksjonene på pakken. Smelt smør i en stekepanne over middels høy varme.
  2. Tilsett tigerreker, salt og pepper. Surr under omrøring i 4 minutter. Ta tigerekene av pannen og sett dem til side.
  3. Tilsett løk, hvitløk, salt og pepper i samme panne over middels høy varme.
  4. Surr under omrøring i 4-5 minutter. Tilsett karrypasta, karri og spisskummen. Stek i ytterligere 30 sekunder under omrøring.
  5. Tilsett kokosmelk og rør. Ta sausen opp og kok på middels varme. Tilsett tigerreker i sausen og rør.
  6. La det surre i ytterligere 2-3 minutter, fjern det fra varmen. Server karri reker på en bunn av ris. Server avokado, bønner og basilikum på toppen. Værsågod!

Label

Ernæring (per person)

Kalorier: 844 kcal.

Protein: 27%

Karbohydrat: 45%

Fett: 28%