Meksikansk pizza

45 min. total

Ingredienser

  • 1,8 dl hele hvetemel
  • 1,8 dl hvetemel
  • 2,3 tsk tørrgjær
  • 0,75 tsk salt
  • 0,25 tsk sukker
  • 1,2 dl varmt vann
  • 1,5 spsk oliven olje
  • 2 fed hvitløk, finhakket
  • 1 spsk taco krydder
  • 2,4 dl mozzarella, revet
  • 1,2 dl høstost, smuldret
  • 0,6 dl nyrebønner, drenert
  • 0,6 dl mais, drenert
  • 1 spsk tabasco
  • 2,4 dl tomatsaus

Bruksanvisning

  1. Tilsett alt mel, gjær, salt og sukker i en kjøkkenmaskin. Bland til blandet.
  2. Bland varmt vann og 1/3 av oljen i en målebeger. Hell nok av den varme væsken på til blandingen blir en klissete klump.
  3. Behandle til deigen danner en klump og fortsett i ytterligere 1 minutt å elte deigen. Tilsett væske etter behov.
  4. Legg deigklumpen på en overflate drysset med mel. Spre et stykke plastfolie og legg det over deigen. La deigen hvile i 20 minutter.
  5. Legg en pizzastein på bunnstativet. Forvarm ovnen til høyeste temperatur. Kjevle deigen til ønsket størrelse.
  6. Flytt bunnen til et bakeplate. Visp resterende olje, hvitløk og krydder sammen i en bolle.
  7. Pensle deigen med krydderoljen. Dryss mel på pizzasteinen for å forhindre at deigen henger fast. Flytt bunnen på steinen.
  8. Fordel tomatsaus på og dryss mozzarella, cottage cheese, bønner, mais og tabasco over bunnen. La det være noen centimeter i kanten for å skorpe.
  9. Stek pizzaen i 10-14 minutter til den er sprø. Værsågod!

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.


Ernæring (per person)

Kalorier: 457 kcal.

Protein: 18%

Karbohydrat: 60%

Fett: 23%