Linser og ris

40 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk oliven olje
  • 3 stk skiver løk
  • 2 tsk kummin, knust
  • 11 dl vann
  • 2,4 dl brune linser
  • 4,7 dl brun ris
  • 3 spsk persille, hakket

Bruksanvisning

  1. Varm oljen i en stekepanne. Sauter løkene med 1/2 av spisskummen til de er brune.
  2. Ta 1/3 av løken av pannen. Stek de resterende løkene til de er mørkebrune. Ta den av varmen.
  3. Hell vannet i en kjele og kok opp. Tilsett linser, skru ned og la koke i 15 minutter under lokk.
  4. Tilsett lettbrunet løk, ris, salt og gjenværende spisskummen i pannen med linsene. Sett lokket på og la det småkoke i 15 minutter til.
  5. Fjern pannen fra varmen og rør inn den mørkebrune løken. Sett lokket på og la det trekke i 5-10 minutter. Server pyntet med persille. Værsågod!

Gå lett ned i vekt
Skreddersydd diettplan

Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.


Ernæring (per person)

Kalorier: 615 kcal.

Protein: 15%

Karbohydrat: 69%

Fett: 16%