Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.
Kyllingkjøttkaker og spaghetti
60 min. total
Ingredienser
- 250 gram hakket kylling
- 30 gram parmesan, revet
- 1,2 dl rasp
- 1 fed hvitløk, finhakket
- 0,5 stk egg, pisket
- 1,2 dl persille, hakket
- 2 spsk oliven olje
- 0,5 stk løk, hakket
- 450 gram skalede tomater
- 170 gram tomatpuré
- 2 spsk basilikum, hakket
- 1 spsk italiensk krydder
- 450 gram spaghetti, fullkorn
Bruksanvisning
- Bland hakket kylling, parmesanost, rivjern, hvitløk, egg, persille, salt og pepper. Form små kjøttboller og legg dem i kjøleskapet i ca 30 minutter.
- Varm opp mesteparten av oljen i en panne og stek kjøttbollene til de er gyldenbrune. Spar litt av oljen til senere.
- For å lage sausen, varm opp resten av olivenoljen i en stor gryte. Tilsett løk og surr i 1-2 minutter. Tilsett skrelte tomater, tomatpuré og italienske krydder. Sett lokket på og kok opp, rør av og til. Reduser varmen, klem lokket og kok i 20 minutter.
- Ha kjøttbollene i sausen sammen med basilikumbladene og la det surre i 10-15 minutter. Krydre med krydder.
- Mens sausen surrer, kok spaghetti til al dente. Tøm det.
- Hell sausen over pastaen og bland godt. Pynt med fersk basilikum og knust sort pepper. Værsågod!
Ernæring (per person)
Kalorier: 739 kcal.
Protein: 20%
Karbohydrat: 58%
Fett: 22%