Kyllingkjøttkaker og spaghetti

60 min. total

Ingredienser

  • 250 gram hakket kylling
  • 30 gram parmesan, revet
  • 1,2 dl rasp
  • 1 fed hvitløk, finhakket
  • 0,5 stk egg, pisket
  • 1,2 dl persille, hakket
  • 2 spsk oliven olje
  • 0,5 stk løk, hakket
  • 450 gram skalede tomater
  • 170 gram tomatpuré
  • 2 spsk basilikum, hakket
  • 1 spsk italiensk krydder
  • 450 gram spaghetti, fullkorn

Bruksanvisning

  1. Bland hakket kylling, parmesanost, rivjern, hvitløk, egg, persille, salt og pepper. Form små kjøttboller og legg dem i kjøleskapet i ca 30 minutter.
  2. Varm opp mesteparten av oljen i en panne og stek kjøttbollene til de er gyldenbrune. Spar litt av oljen til senere.
  3. For å lage sausen, varm opp resten av olivenoljen i en stor gryte. Tilsett løk og surr i 1-2 minutter. Tilsett skrelte tomater, tomatpuré og italienske krydder. Sett lokket på og kok opp, rør av og til. Reduser varmen, klem lokket og kok i 20 minutter.
  4. Ha kjøttbollene i sausen sammen med basilikumbladene og la det surre i 10-15 minutter. Krydre med krydder.
  5. Mens sausen surrer, kok spaghetti til al dente. Tøm det.
  6. Hell sausen over pastaen og bland godt. Pynt med fersk basilikum og knust sort pepper. Værsågod!

Label

Ernæring (per person)

Kalorier: 739 kcal.

Protein: 20%

Karbohydrat: 58%

Fett: 22%