Kyllingkjøttkaker og spaghetti

60 min. total

Ingredienser

  • 0,55 pound hakket kylling
  • 0,07 pound parmesan, revet
  • 0,5 cup rasp
  • 1 fed hvitløk, finhakket
  • 0,5 stk egg, pisket
  • 0,5 cup persille, hakket
  • 2 spsk oliven olje
  • 0,5 stk løk, hakket
  • 16 ounce skalede tomater
  • 6 ounce tomatpuré
  • 2 spsk basilikum, hakket
  • 1 spsk italiensk krydder
  • 16 ounce spaghetti, fullkorn

Bruksanvisning

  1. Bland hakket kylling, parmesanost, rivjern, hvitløk, egg, persille, salt og pepper. Form små kjøttboller og legg dem i kjøleskapet i ca 30 minutter.
  2. Varm opp mesteparten av oljen i en panne og stek kjøttbollene til de er gyldenbrune. Spar litt av oljen til senere.
  3. For å lage sausen, varm opp resten av olivenoljen i en stor gryte. Tilsett løk og surr i 1-2 minutter. Tilsett skrelte tomater, tomatpuré og italienske krydder. Sett lokket på og kok opp, rør av og til. Reduser varmen, klem lokket og kok i 20 minutter.
  4. Ha kjøttbollene i sausen sammen med basilikumbladene og la det surre i 10-15 minutter. Krydre med krydder.
  5. Mens sausen surrer, kok spaghetti til al dente. Tøm det.
  6. Hell sausen over pastaen og bland godt. Pynt med fersk basilikum og knust sort pepper. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 739 kcal.

Protein: 20%

Karbohydrat: 58%

Fett: 22%