Kremet potetsuppe

25 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk oliven olje
  • 0,25 cup løk, hakket
  • 2 tsk hvitløk, finhakket
  • 2 cup ternet potet
  • 2 cup melk
  • 2 cup grønnsaksbuljong
  • 0,5 tsk timian, hakket

Bruksanvisning

  1. Varm olivenolje på svak varme i en panne og stek løken til den er gyllen. Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Tilsett poteter og fondant.
  2. Kok blandingen og reduser til svak varme. Hell i melken og la småkoke til potetene er møre. (Valgfritt: legg til timianblader).
  3. Bruk en kjøkkenmaskin til å blande suppen i en pure. Hell blandingen i en ren panne og kok opp.
  4. Hvis suppen er for tykk, kan den fortynnes med litt foundation fra før. Smak til med krydder, velkommen!

Ernæring (per person)

Kalorier: 145 kcal.

Protein: 17%

Karbohydrat: 54%

Fett: 29%