Kål-spinat pannekaker

30 min. total

Ingredienser

  • 1 cup yoghurt, naturlig
  • 1 tsk hvitløkspulver
  • 1 spsk persille, hakket
  • 150 gram spinat, hakket
  • 200 gram kål, revet
  • 500 gram potet, revet
  • 2 stk egg, pisket
  • 3 spsk hvetemel
  • 2 spsk oliven olje
  • 3 cup blandet salat
  • 2 spsk sitronsaft

Bruksanvisning

  1. Bland yoghurt, hvitløkspulver og persille grundig. Krydre med krydder. Kok opp en gryte med vann.
  2. Kok spinat og hvitkål i 30 sekunder. Hell av vannet. Avkjøl grønnsaker ved å helle på kaldt vann. Klem ut så mye vann som mulig og utjevn deretter spinat og kål i en bolle.
  3. Riv potetene. Klem ut så mye vann som mulig og legg potetene i bollen med kål og spinat.
  4. Tilsett egg, mel, salt og pepper under raskt omrøring. Form deigen til kjøttdeig. Varm olje i en stekepanne over middels varme.
  5. Stek pannekakene i 5 minutter på hver side til de er gyldne. Server med yoghurtdyp, blandet salat og sitronsaft. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 281 kcal.

Protein: 16%

Karbohydrat: 50%

Fett: 34%