Italiensk linsesuppe

55 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk oliven olje
  • 2 cup løk, hakket
  • 1 cup terninger i terninger
  • 1 cup selleri, hakket
  • 4 fed hvitløk, finhakket
  • 8 cup grønnsaksbuljong
  • 1 cup grønne linser
  • 15 ounce hakkede tomater
  • 2 blad laurelblad
  • 0,25 tsk tørket timian
  • 4 spsk parmesan, revet
  • 4 stykke brød, fullkorn, ristet

Bruksanvisning

  1. Varm olje i en panne over middels høy varme. Tilsett løk, gulrot og selleriblad.
  2. Sauter i 6-7 minutter under omrøring. Tilsett hvitløk og surr i ytterligere 1-2 minutter under omrøring.
  3. Tilsett buljong, tomater, laurbærblader, timian og pepper, rør sammen. La det surre.
  4. Skru ned til middels lav varme og sett lokket delvis på. La det surre i 25-30 minutter, omrør regelmessig.
  5. Krydre med salt og pepper. Fjern laurbærblader. Server med revet ost og toast. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 481 kcal.

Protein: 20%

Karbohydrat: 47%

Fett: 33%