Grønnsakspannekaker

35 min. total

Ingredienser

  • 2,4 dl gresk yoghurt
  • 2 spsk mynte, hakket
  • 2 spsk sitronsaft
  • 2 spsk oliven olje
  • 1 tsk honning
  • 3 fed hvitløk, finhakket
  • 1 stk squash, revet
  • 2 stk potet, revet
  • 2 stk gulrot, revet
  • 1 stk løk, hakket
  • 2 stk egg, pisket
  • 4 spsk hvetemel
  • 0,5 tsk bakepulver
  • 2 tsk kummin, knust
  • 0,6 dl rapsolje
  • 14 dl hovedsalat, skiver

Bruksanvisning

  1. Bland yoghurt, mynte, sitronsaft, olje, honning og 1/3 av hvitløken i en bolle. Krydre med salt og pepper. Dekk til bollen og legg den i kjøleskapet.
  2. Bland løk, hvitløk og egg i en bolle. Tilsett revet grønnsaker.
  3. I en ny bolle, bland mel, bakepulver, spisskummen, salt og pepper. Tilsett tørre ingredienser gradvis i grønnsaksblandingen under omrøring.
  4. Varm oljen i en panne. Hell deigen i pannen. Mos dem flate og fordel grønnsakene jevnt. Stek til de er gyldenbrune. Snu og stek den andre siden. Legg den på en tallerken med papirhåndkle for å suge opp fettet.
  5. Server pannekakene med yoghurtdressing og salat i skiver. Værsågod!

Label

Ernæring (per person)

Kalorier: 449 kcal.

Protein: 14%

Karbohydrat: 36%

Fett: 50%