Gresk Pizza med Kalamata Oliven

100 min. total

Ingredienser

  • Dej
    0,5 cup vann
  • 0,5 spsk honning
  • 2 tsk oliven olje
  • 1,3 tsk tørrgjær
  • 0,75 cup hvetemel
  • 0,25 cup hele hvetemel
  • 0,5 tsk salt
  • Fyld
    1 spsk oliven olje
  • 1 fed hvitløk, finhakket
  • 4 ounce mozzarella, revet
  • 2 ounce fetaost, smuldret
  • 1 cup svarte oliven

Bruksanvisning

  1. Deig
    Rør lunkent vann, honning og 3/4 av olivenoljen sammen i en bolle.
  2. Dryss gjæren oppover og la den stå i 10 minutter. Bland hvetemel, fullkornsmel og salt i en kjøkkenmaskin. Bland ved å pulsere.
  3. Hell i gjærblandingen og puls til uniform. Tilsett litt mel og pulser, gjenta til en myk deig er dannet. Skrap deigen ut på en melet bordplate.
  4. Elt deigen til overflaten er glatt, tilsett mel etter behov. Smør en bolle lett med den resterende olivenoljen.
  5. Form deigen til en ball og legg den i bollen. Snu deigen til den er smurt med olje. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la den heve i ca 1 time.
  6. Pisk deigen ned og la den hvile i 10 minutter. Forvarm ovnen til 230 ° C. Smør toppen av bakeplaten lett med olje.
  7. Kjevle deigen til en oval på en bordoverflate drysset med mel. Legg deigen på bakepapiret.
  8. Fylle
    Bland olivenolje og hvitløk i en mikrobølgesikker kopp. Varm den opp i 30 sekunder ved full skorpe. Fjern fra mikrobølgeovnen.
  9. Pensle deigen med hvitløkoljen. Fordel all osten og oliven på toppen.
  10. Stek til skorpen er gyldenbrun, ca 10-12 minutter. Ta pizzaen ut av ovnen og skjær den i biter. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 688 kcal.

Protein: 18%

Karbohydrat: 36%

Fett: 46%