Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.
Gresk Pizza med Kalamata Oliven
100 min. total
Ingredienser
-
Dej
1,2 dl vann - 0,5 spsk honning
- 2 tsk oliven olje
- 1,3 tsk tørrgjær
- 1,8 dl hvetemel
- 0,6 dl hele hvetemel
- 0,5 tsk salt
-
Fyld
1 spsk oliven olje - 1 fed hvitløk, finhakket
- 110 gram mozzarella, revet
- 60 gram fetaost, smuldret
- 2,4 dl svarte oliven
Bruksanvisning
-
Deig
Rør lunkent vann, honning og 3/4 av olivenoljen sammen i en bolle. - Dryss gjæren oppover og la den stå i 10 minutter. Bland hvetemel, fullkornsmel og salt i en kjøkkenmaskin. Bland ved å pulsere.
- Hell i gjærblandingen og puls til uniform. Tilsett litt mel og pulser, gjenta til en myk deig er dannet. Skrap deigen ut på en melet bordplate.
- Elt deigen til overflaten er glatt, tilsett mel etter behov. Smør en bolle lett med den resterende olivenoljen.
- Form deigen til en ball og legg den i bollen. Snu deigen til den er smurt med olje. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la den heve i ca 1 time.
- Pisk deigen ned og la den hvile i 10 minutter. Forvarm ovnen til 230 ° C. Smør toppen av bakeplaten lett med olje.
- Kjevle deigen til en oval på en bordoverflate drysset med mel. Legg deigen på bakepapiret.
-
Fylle
Bland olivenolje og hvitløk i en mikrobølgesikker kopp. Varm den opp i 30 sekunder ved full skorpe. Fjern fra mikrobølgeovnen. - Pensle deigen med hvitløkoljen. Fordel all osten og oliven på toppen.
- Stek til skorpen er gyldenbrun, ca 10-12 minutter. Ta pizzaen ut av ovnen og skjær den i biter. Værsågod!
Ernæring (per person)
Kalorier: 688 kcal.
Protein: 18%
Karbohydrat: 36%
Fett: 46%