Gresk "Gyros" Med Tzatziki

25 min. total

Ingredienser

  • 2 cup gresk yoghurt
  • 1 stk skiver agurk
  • 0,5 tsk dill, hakket
  • 7 tsk hvitløk, finhakket
  • 1 pound flankbiff
  • 2 spsk oliven olje
  • 2 tsk tørket oregano
  • 2 spsk sitronsaft
  • 4 stk pitabrød, fullkorn
  • 0,5 stk skiver løk
  • 1 stk skiver tomat
  • 0,5 stk gul pepper, skiver
  • 2 gram persille, hakket

Bruksanvisning

  1. For å lage sausen, bland yoghurt, halvparten av agurken, dill og halvparten av hvitløk i en blender og bland til overflaten er glatt. Smak og juster med krydder. Dekk til og avkjøl.
  2. Mariner biffbrystet med olivenolje, gjenværende hvitløk, oregano, salt, pepper og sitronsaft i en glidelås. La den hvile i 3-5 min.
  3. Varm en stekepanne på middels høy varme. Stek biffen i 6-8 min. på hver side. Legg biffen på et skjærebrett og skjær den i tynne skiver. Varm pitabrødet i henhold til pakningsinstruksjonene.
  4. Server det varme pitabrødet med biffbryst, løk, gjenværende agurk, tomat og pepper. Hell tzatziki over enden og pynt med persille.

Ernæring (per person)

Kalorier: 739 kcal.

Protein: 21%

Karbohydrat: 28%

Fett: 51%