Brokkoli suppe med quinoa

30 min. total

Ingredienser

  • 70 gram quinoa
  • 1 spsk oliven olje
  • 1 stk løk, hakket
  • 2 fed hvitløk, finhakket
  • 300 gram ternet potet
  • 1 stk brokkoli, hakket
  • 4 cup grønnsaksbuljong
  • 100 gram spinat
  • 0,5 cup mynte
  • 2 spsk sitronsaft
  • 4 stykke brød, fullkorn, ristet

Bruksanvisning

  1. Kok quinoaen i henhold til instruksjonene på pakken. Varm oljen i en stekepanne over middels varme. Stek løk og hvitløk under omrøring i 3 minutter eller til det er mykt.
  2. Tilsett potet og brokkoli. Tilsett vegetabilsk buljong. Kok opp på høy varme. Skru ned til middels varme og la koke i 16 minutter.
  3. Tilsett spinat og mynte. La det surre i 1 minutt. Bland suppen til den er uniform. Rør inn sitronsaft. Krydre med krydder.
  4. Hell suppen i en bolle. Ha quinoa i midten og drypp ekstra olivenolje over. Server med ristet brød. Værsågod!

Ernæring (per person)

Kalorier: 315 kcal.

Protein: 16%

Karbohydrat: 58%

Fett: 26%