Bolle med brun ris og krydret kikerter

40 min. total

Ingredienser

  • Kikærter
    1 spsk oliven olje
  • 1 spsk løk, hakket
  • 1 fed hvitløk, finhakket
  • 0,5 spsk chili, knust
  • 0,5 spsk kummin, knust
  • 0,5 tsk garam masala
  • 15 ounce kikerter, drenert
  • 14 ounce tomater, hakket
  • Skål
    6 cup spinat
  • 2 cup brun ris, kokt
  • 1 stk skiver avokado
  • 2 cup kirsebærtomat, halvert
  • 1 spsk oliven olje
  • 4 stk sitronbåt

Bruksanvisning

  1. Kikerter
    Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Tilsett løk og surr til den er myk.
  2. Tilsett hvitløk, krydder, salt, pepper og kikerter, rør til duftende.
  3. Tilsett tomater (med juice) og la koke i 20 minutter. Fjern fra varme.
  4. Jubel
    Ordne spinaten i en bolle.
  5. Ha i bollen en fjerdedel av risen, kikertene, tomatene, avokadoen og rødløken.
  6. Drypp olivenolje og press sitronbåter over bollen etter smak.

Ernæring (per person)

Kalorier: 689 kcal.

Protein: 13%

Karbohydrat: 62%

Fett: 25%