Blomkålkjøttboller

40 min. total

Ingredienser

  • 0,5 stk blomkål, buketter
  • 3 tsk oliven olje
  • 0,25 stk rødløk, hakket
  • 2 fed hvitløk, finhakket
  • 3,3 dl havregryn
  • 2 spsk italiensk krydder
  • 1,2 dl gresk yoghurt
  • 0,5 tsk hvitløkspulver
  • 2 tsk sitronsaft
  • 9,5 dl romainesalat, skiver

Bruksanvisning

  1. Forvarm ovnen til 175 ° C. Legg bakepapir på et bakeplate. Fordel blomkålbukettene på tallerkenen og drypp 1/3 av oljen på dem.
  2. Vend blomkålen til oljen slik at de dekkes. Stek dem i 20 minutter. Imens. Varm deretter 1/2 av den gjenværende oljen i en panne på middels varme.
  3. Sauter løk og hvitløk til det er klart og fjern det fra varmen. Ta blomkålen ut av ovnen.
  4. Tilsett blomkål, havregryn, hvitløk og løk i en kjøkkenmaskin og bland dem sammen. Hell blandingen i en bolle.
  5. Tilsett krydder, salt, pepper og den gjenværende oljen. Rør det sammen. Rull blandingen til små boller.
  6. Legg dem på bakeplaten. Sett dem i fryseren i 10-15 minutter. Varm en stekepanne over middels høy varme.
  7. Stek blomkålbunene i 10-15 minutter. Bland yoghurt, hvitløkspulver og sitronsaft i en bolle.
  8. Server blomkålkjøttbollene med yoghurtdyp og salat. Værsågod!

Label

Ernæring (per person)

Kalorier: 198 kcal.

Protein: 19%

Karbohydrat: 53%

Fett: 28%