Vil du gå ned noen kilo? Med Arono får du den mest effektive guiden til vekttap. En diettplan er skreddersydd for deg og 1000+ sunne oppskrifter sikrer at du holder deg innenfor kalorimålet ditt hver dag.
Blomkålkjøttboller
40 min. total
Ingredienser
- 0,5 stk blomkål, buketter
- 3 tsk oliven olje
- 0,25 stk rødløk, hakket
- 2 fed hvitløk, finhakket
- 3,3 dl havregryn
- 2 spsk italiensk krydder
- 1,2 dl gresk yoghurt
- 0,5 tsk hvitløkspulver
- 2 tsk sitronsaft
- 9,5 dl romainesalat, skiver
Bruksanvisning
- Forvarm ovnen til 175 ° C. Legg bakepapir på et bakeplate. Fordel blomkålbukettene på tallerkenen og drypp 1/3 av oljen på dem.
- Vend blomkålen til oljen slik at de dekkes. Stek dem i 20 minutter. Imens. Varm deretter 1/2 av den gjenværende oljen i en panne på middels varme.
- Sauter løk og hvitløk til det er klart og fjern det fra varmen. Ta blomkålen ut av ovnen.
- Tilsett blomkål, havregryn, hvitløk og løk i en kjøkkenmaskin og bland dem sammen. Hell blandingen i en bolle.
- Tilsett krydder, salt, pepper og den gjenværende oljen. Rør det sammen. Rull blandingen til små boller.
- Legg dem på bakeplaten. Sett dem i fryseren i 10-15 minutter. Varm en stekepanne over middels høy varme.
- Stek blomkålbunene i 10-15 minutter. Bland yoghurt, hvitløkspulver og sitronsaft i en bolle.
- Server blomkålkjøttbollene med yoghurtdyp og salat. Værsågod!
Ernæring (per person)
Kalorier: 198 kcal.
Protein: 19%
Karbohydrat: 53%
Fett: 28%